Antena Meniu Search
x

Donald Trump, implicat în noi scandaluri cu două luni înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii

Drumul spre un nou mandat la Casa Albă este pavat cu scandaluri pentru Donald Trump. Preşedintele american a stârnit rumoare în întreaga lume, după ce le-a recomandat americanilor să voteze de două ori. Doar că asta nu e legal. Şi cum această controversă nu era suficientă, presa americană scrie că Donald Trump i-a numit pe soldaţii americani care au murit în Primul Război Mondial "învinşi" şi "fraieri".

de Redactia Observator

la 04.09.2020, 23:25

Vezi și
  • Donald Trump este acuzat că le recomandă americanilor să practice votul multiplu.

Cu epidemia de coronavirus scăpată de sub control, tot mai mulţi americani preferă să voteze prin corespondenţă anul acesta. O strategie care nu este însă pe placul lui Donald Trump. N-are încredere în acest sistem de vot şi consideră că aşa încearcă democraţii să fraudeze alegerile. Soluţia lui: americanii să voteze de două ori, şi prin corespondenţă, şi la urne. 

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: Aţi primit buletine pe care nu le-aţi solicitat? Trimite-ţi-le, apoi asiguraţi-vă că sunt înregistrate, dacă nu, votaţi. Doar votaţi. Apoi dacă le înregistrează foarte târziu, ceea ce nu ar trebui să se întâmple, vor vedea că aţi votat de două ori şi nu va conta. 

Numai că votul multiplu este infracţiune în Statele Unite, un detaliu de care Donald Trump pare să fi uitat.

Şi nu este singurul scandal de zilele acestea pentru Donald Trump. Publicaţia The Atlantic, care citează surse apropiate preşedintelui, susţine că în timpul vizitei de la Paris, din 2018, de Ziua Armistiţiului, Donald Trump a refuzat să viziteze un cimitir în care sunt înmormântaţi soldaţi americani şi ar fi vorbit dispreţuitor la adresa acestora. Dezvăluirile sunt dezminţite de preşedintele american. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite: S-au spus lucruri oribile. Lucruri false. Știri false. Să te gândeşti că aş face astfel de declaraţii negative la adresa armatei noastre şi a eroilor noştri dispăruţi.

Îngrijorată că ar putea fi implicată în jocurile de culise din campania electorală, Facebook ia măsuri. Nu va mai accepta reclame politice noi cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale. O măsură luată de platforma Twitter încă de anul trecut. Şi nu este singura schimbare. Presa americană scrie că Facebook îi va plăti pe americani pentru a-şi închide conturile în perioada alegerilor, ca parte a unui studiu despre impactul pe care reţeaua îl are asupra comportamentului uman în perioada alegerilor. 

400.000 de utilizatori ar urma să primească 10, 15 sau 20 de dolari pentru a-şi da log-out de pe Facebook pentru aproximativ o lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, implicat în noi scandaluri cu două luni înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii