Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump se ţine de promisiunile din campania electorală. A semnat decretul prin care închide graniţele refugiaţilor musulmani

E oficial şi îngrijorează o lume întreagă! Donald Trump închide, temporar, graniţele tuturor refugiaţilor şi imigranţilor din 7 ţări musulmane şi transformă politica de azil în parte a strategiei sale antiteroriste. Decretul a intrat în vigoare imediat iar mai mulţi refugiaţi au fost arestaţi pe aeroporturile americane.

de Redactia Observator

la 28.01.2017 , 21:18

E oficial şi îngrijorează o lume întreagă! Donald Trump închide, temporar, graniţele tuturor refugiaţilor şi imigranţilor din 7 ţări musulmane şi transformă politica de azil în parte a strategiei sale antiteroriste.

Donald Trump este hotărât să îşi îndeplinească rapid promisiunile făcute în campania electorală. Cu orice preţ. După decizia privind ridicarea zidului de la frontiera cu Mexicul, preşedintele a decis să blocheze imigraţia din 7 ţări musulmane. Siria, Libia, Iran, Irak, Somalia, Sudan şi Yemen sunt vizate. Trei luni, programul de primire al tuturor refugiaţilor a fost blocat, şi, până la noi ordine întoarcerea în ţară al celor provenind din Siria.

Decizia a fost pusă imediat în aplicare iar cei mai afectaţi au fost refugiaţii aflaţi în drum spre Statele Unite atunci când ordinul a fost semnat. Mai mulţi oameni au fost opriţi şi reţinuţi în aeroporturi.

Vezi și

Provin dintr-o familie de refugiaţi care au venit în America în timpul războiului. Cauza războiului este politica externă a acestui stat, iar familiile de sirieni vin în această ţară ca reacţie a politicii ţării peste Ocean.

În faţa situaţiei fără precedent, Google şi-a rechemat angajaţii aflaţi în misiuni externe care ar putea fi vizaţi.

A fost suspendat şi programul Visa Interview Waiver ce le permite cetăţenilor mai multor ţări să intre în SUA cu vize temporare fără o întâlnire formală cu ofiţerii consulari americani. Nu este clar, pentru moment, câte ţări sunt vizate şi dacă România va fi afectată.

Imediat după semnarea decretului, în mai multe oraşe americane au avut loc proteste, iar mai mulţi oficiali, printre care şi fostul secretar de stat Madeleine Albright au declarat că se vor declara de altă confesiune chiar dacă nu sunt. ext 2801 ALBRIGHT

Tot ieri, la Pentagon, Donald Trump a semnat şi un al doilea decret pentru "reconstrucţia forţelor armate", reînnoirea echipamentelor militare şi controale mai severe. O măsură care, se tem experţii, ar putea relansa cursa înarmărilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump se ţine de promisiunile din campania electorală. A semnat decretul prin care închide graniţele refugiaţilor musulmani