Antena Meniu Search
x

Donald Trump, ținta ironiilor după ce a sugerat injectarea de dezinfectant

După ce a sugerat că virusul ar putea fi ucis prin injectarea dezinfectanţilor în sânge, Donald Trump a venit cu noi explicaţii. Acum, spune că declaraţia controversată a fost, de fapt, o ironie la adresa jurnaliştilor. Doar că, între timp, preşedintele american a devenit din nou ţinta glumelor pe Internet.

de Redactia Observator

la 26.04.2020, 14:15

Vezi și
  • Președintele american susține că a fost sarcastic
  • Medicii nu recomandă sub nicio formă injectarea dezinfectantului

Cel mai puternic om de pe planetă a devenit ţinta glumelor, după ce a sugerat că virusul care a ucis peste 200.000 de oameni la nivel global ar putea fi învins cu dezinfectant şi ultraviolete.

Internauţii au reacţionat imediat pe reţelele de socializare. Trump apare în tot felul de ipostaze în care recomandă tratamente magice cu dezinfectanţi. Iar unii s-au fotografiat lângă pahare umplute cu produse de curăţare, curioşi dacă cele cu lămâie au gust de limonadă.

Isteria creată a fost prezisă de o publicaţie online de satiră. În urmă cu o lună, site-ul a publicat o ştire intitulată "Un bărbat a cumpărat câte un produs din toate articolele de curăţenie, în cazul în care Trump anunţă că este leacul pentru coronavirus." În articol, un personaj fictiv din Wisconsin achiziţiona dezinfectanţi în valoare de peste 2.300 de dolari să se asigure că este pregătit. Ulterior, scrie site-ul de satiră, bărbatul a fost găsit fără suflare după ce a consumat un cocktail toxic.

După declaraţia controversată a lui Trump, tot mai mulţi productători le cer clienţilor să nu consume sub nici o formă dezinfectant. Iar experţii în sănătate au venit şi ei cu răspunsuri.

Dr. Oxiris Barbo, comisar sănătate New York - Dacă introduci unul dintre aceste produse în corp, în orice mod, fie prin injectare, ingestie sau aplicare pe piele, faci rău corpului.

Deloc îngrijorat de faptul că milioane de oameni ar fi putut să îi urmeze recomandarea, Donald Trump a explicat că declaraţiile sale au fost făcute pe un ton sarcastic şi au avut scopul de a provoca jurnaliştii.

Donald Trump, preşedintele SUA Am adresat o întrebare în mod sarcastic, reporterilor ca tine, doar să văd ce se va întâmplă. Acum ideea este că dacă te speli pe mâini dezinfectant este evident că e posibil să funcţioneze. Şi am adresat o întrebare foarte sarcastică reporterilor din încăpere: "Ce ar fi dacă l-am injecta?"

Liderul de la Casa Albă a evitat însă întrebările reporterilor de la şedinţa de informare, care s-a încheiat după doar 22 de minute. Cea mai scurtă de la debutul pandemiei.

Scandalul vine într-un moment în care Statele Unite au înregistrat cel mai mare de număr de cazuri zilnice, peste 38.000, iar numărul deceselor a depăşit 52 de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, ținta ironiilor după ce a sugerat injectarea de dezinfectant