Antena Meniu Search
x

Donald Trump, UN PERICOL pentru sănătatea mintală a americanilor. Dezvăluiri şocante făcute de terapeuţi din SUA: “Este un coşmar"

Donald Trump este considerat un pericol pentru sănătatea mintală a americanilor chiar de către psihologi şi psihiatri, care susţin că ultima dată când s-au confruntat cu o astfel de situaţie a fost după atacurile teroriste din 11 septembrie.

Donald Trump este considerat un pericol pentru sănătatea mintală a americanilor chiar de către psihologi şi psihiatri, care susţin că ultima dată când s-au confruntat cu o astfel de situaţie a fost după atacurile teroriste din 11 septembrie.

În cei 35 de ani de când este psihiatru, Arlene Drake nu s-a confruntat niciodată cu atât de mulţi pacienţi care să vorbească despre acelaşi subiect. Săptămână după săptămână, clienţii ei se plâng din cauza preşedintelui Donald Trump. Ei sunt prea stresaţi pentru a se mai putea concentra la munca lor. Teama unei femei s-a transformat chiar în dureri fizice intense, scrie într-un material dedicat acestei probleme publicaţia Los Angeles Times.

“Este un coşmar”, spune Arlene Drake, care profesează în Los Angeles. Ea susţine că meseria ei nu i-a permis niciodată să-şi dezvăluie propriile păreri, însă acum este nevoită să-şi susţină clienţii dacă aceştia spun că nu-l pot suporta pe Trump.

Pe acelaşi subiect

“Dacă ar fi fost o şedinţă obişnuită, dacă nu ar fi fost vorba despre ceva grav, de ceva de-a dreptul rău, nu aş face-o. Dar trebuie să lupt pentru ceea ce cred şi asta este valabil şi pentru politică”, spune terapeutul.

Los Angeles Times notează că medici, psihologi şi psihiatri din toată ţara au fost copleşiţi de sentimentele puternice pe care le-a declanşat una dintre cele mai controversate personalităţi politice din istoria acestei ţări.

Oamenii se simt izolaţi

Potrivit acestora, unii dintre pacienţii care îl susţin pe Trump spun că se simt izolaţi deoarece nu pot să spună, la locul de muncă, că au votat cu candidatul republican de teamă că ar putea fi hărţuiţi sau numiţi “xenofobi” şi “misogini”.

Modul în care s-a votat la alegeri a declanşat deja multe conflicte în familie sau între prieteni. Un terapeut a fost nevoit să medieze un caz în care fiul adult a ameninţat că va rupe orice relaţie cu părinţii săi, după ce aceştia au votat pentru Trump.

"Ne confruntăm cu o situaţie anormală"

Unii dintre terapeuţi au abandonat ideea neutralităţii, în timp ce alţii se luptă să o menţină.

“Este monumental ce se întâmplă, deoarece nu se mai confruntăm cu o situaţie normală. Pur şi simplu nu mai ştim cum să ne facem meseria, cum trebuie să ne comportăm pentru a-i sprijini pe oamenii la care ţinem.  Începem anumite conversaţii, dar nu avem răspunsuri bune”, a declarat Randi Gottlieb, terapeut în Los Angeles.

Medicii spun că ultima data când atât de mulţi oameni au venit pentru a vorbi despre acelaşi lucru a fost după atacurile teroriste de la 11 septembrie. Trump a fost subiect de discuţii timp de multe luni, chiar şi pentru oamenii care merg la psiholog pentru subiecte care nu au legătură cu asta, cum ar fi problemele în cuplu sau legate de mâncare.

“A venit la mine un puşti de 10 ani pentru a vorbi despre asta”, a povestit Paul Puri, psihiatru în Brentwood.

Trump - “un narcisist, megaloman și instabil psihic"

În vara anului trecut, celebrul psiholog american William Doherty, profesor la Universitatea din Minnesota, a publicat un manifest în care l-a numit pe Trump “ un narcisist, megaloman și instabil psihic", declarându-l pe acesta o ameninţare la adresa sănătăţii psihice a americanilor. Manifestul a fost semnat de 3.800 de medici.

Atacurile asupra "sănătăţii mintale" a magnatului, au continuat şi după ce a preluat mandatul de la Casa Albă.

Însă, Asociația americană de Psihiatrie a avertizat că "orice analiză psihologică în ceea ce privește o figură publică este contrară eticii profesiei de psiholog”, amintins de celebrul caz Goldwater, din 1973, când Berry Goldwater, senatorul republican a fost etichetat de unii psihologi ca fiind "lunatic periculos". Rezultatul? Goldwater a dat în judecată psihologii care l-au etichetat fără nici măcar un motiv și a primit despăgubiri  75.000 de dolari, în urma procesului câştigat. A fost o mare lovitură pentru comunitatea de psihologi americani la acea vreme.

Însă, William Doherty nu s-a oprit aici, el a creat luna trecut un grup numit “Citizen Therapists for Democracy” care are drept scopt analizarea problemelor legate de preşedinţia lui Trump.

El susţine că terapeuţii nu sunt obişnuiţi să-şi sfătuiască pacienţii cum să facă faţă acestui “stres public”, ţinând cont de faptul că ei trebuie să se limiteze la viaţa privată a acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, UN PERICOL pentru sănătatea mintală a americanilor. Dezvăluiri şocante făcute de terapeuţi din SUA: “Este un coşmar"