Antena Meniu Search
x

Donald Trump va grația susținătorii care au luat parte la revoltele din Capitoliu anul trecut, dacă va fi președinte pentru a doua oară

Donald Trump a promis să-i grațieze pe toți susținătorii săi care au participat la revoltele din 6 ianuarie din Capitoliu, când fostul președinte a pierdut alegerile în fața lui Joe Biden.

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 13:31

Revoltele de la Washington din 6 ianuarie anul trecut au urmat după înfrângerea electorală a lui Trump în fața lui Joe Biden
Donald Trump va grația susținătorii care au luat parte la revoltele din Capitoliu anul trecut, dacă va fi președinte pentru a doua oară. - Profimedia

Trump, care încă nu a anunţat oficial dacă va candida din nou pentru o funcție în 2024, a dat de înțeles că îi va graţia pe cei implicați, doar dacă s-ar întoarce la conducerea Casei Albe, relatează Mirror.

Revoltele de la Washington din 6 ianuarie 2021 au avut loc după înfrângerea electorală a lui Trump în fața lui Joe Biden, pe care fostul președinte și mai mulți susținători ai acestuia au considerat-o ca nefiind legitimă. Patru persoane au murit în violența care a urmat, după ce Trump și-a chemat susținătorii să participe la Capitoliu, în timp ce peste 140 de ofițeri au fost răniți. Mulți dintre cei acuzați și condamnați pentru infracțiuni, după ce au fost identificați ca participanți la revolta din acea zi, sunt susținători ai lui Trump, unii fiind condamnați la câțiva ani de închisoare.

Guy Reffitt, un bărbat de 49 de ani din Texas, a primit cea mai lungă pedeapsă de șapte ani și trei luni după ce a fost condamnat pentru cinci capete de acuzare, inclusiv pentru aducerea unei arme în Capitoliu și obstrucția unui oficial.

Mă refer la grațieri complete cu scuze pentru mulți. Susțin financiar acei oameni care sunt incredibili și care chiar au fost în biroul meu acum două zile. Ceea ce le-au făcut acești oameni este rușinos”, a declarat Trump.

Pe acelaşi subiect

Trump, acuzat că nu a încercat să oprească atacul susținătorilor săi asupra Capitoliului

La o audiere de acum șase săptămâni s-a spus că Trump a ignorat consilierii, petrecând ore întregi urmărind atacul la televizor. Copiii lui Trump și alți consilieri apropiați l-au îndemnat să intervină și să le spună susținătorilor săi să oprească violența, au declarat martorii la o audiere în Congres.

Comitetul Selectat al Camerei Reprezentanților a folosit cea de-a opta audiere în această vară pentru a detalia ceea ce membrii au spus că este refuzul lui Trump de a acționa timp de mai bine de trei ore între sfârșitul discursului său la un miting prin care își îndemna suporterii să invadeze Capitoliul și publicarea unui video, în care le spune să meargă acasă.

Președintele Trump s-a așezat la birou și a urmărit atacul la televizor, în timp ce cei mai înalți angajați ai săi, cei mai apropiați consilieri și membrii familiei l-au rugat să facă ceea ce se așteaptă de la orice președinte american”, a spus reprezentantul democrat Elaine Luria.

Fostului avocat de la Casa Albă, Pat Cipollone, i s-au pus întrebări dacă Trump l-a sunat pe secretarul apărării, pe procurorul general sau pe șeful securității interne. Pat Cipollone a răspuns „nu” la fiecare întrebare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump va grația susținătorii care au luat parte la revoltele din Capitoliu anul trecut, dacă va fi președinte pentru a doua oară