Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Două destinaţii de vacanţă iubite de români introduc o nouă taxă. Turiștii vor plăti în plus 20 de euro

O nouă ţară vrea să combată turismul excesiv! Grecia va impune măsuri drastice pentru turişti pe insulele Santorini și Mykonos. Dacă vizitatorii vor să mai ajungă în cele două destinaţii vor trebui să plătească o taxă. Pentru asta, vor scoate din buzunar suma de douăzeci de euro. Măsura vine după ce anul trecut, insula Santorini, cu doar 15.000 de locuitori, a fost vizitată de sute de vase de croazieră care au adus cu ele un val de 1,3 milioane de turiști. 

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 08:16

Guvernul grec a anunțat o măsură drastică pentru a gestiona fluxul turistic masiv pe două dintre cele mai populare insule ale sale. Turiștii de croazieră care vizitează Mykonos și Santorini vor trebui să plătească o taxă de 20 de euro pe persoană. Decizia vine ca răspuns la presiunea crescândă exercitată de turismul de masă asupra acestor destinații.

În 2023, Grecia a înregistrat un număr record de 32,7 milioane de turiști, dintre care aproximativ 3,4 milioane - adică unul din zece vizitatori - au ales să viziteze Santorini, conform AFP. Insula, cu o populație locală de doar 15.500 de locuitori, a avut anul trecut aproximativ 1,3 milioane de pasageri de pe 800 de nave de croazieră. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că, deși Grecia nu se confruntă cu o problemă generalizată de supraaglomerare turistică, există provocări specifice în anumite destinații și perioade ale anului.

Taxă pentru turiştii care vizitează insulele Mykonos și Santorini: 20 de euro/persoană

Vezi și

"Industria croazierelor a pus presiune pe Mykonos și Santorini, așa că tariful va fi de 20 de euro", a declarat Mitsotakis, fără a specifica însă data exactă de introducere a acestei măsuri. În plus față de noua taxă, autoritățile grecești iau în considerare și alte măsuri pentru a gestiona fluxul turistic.

Ministrul turismului, Olga Kefalogianni, a menționat posibilitatea introducerii unor cote pentru numărul de vizitatori. Pentru Santorini, de exemplu, s-a stabilit deja o limită de 8.000 de pasageri de croazieră pe zi pentru anul viitor. Aceste inițiative fac parte dintr-un plan mai amplu de gestionare a turismului în Grecia. Premierul a exprimat intenția de a "interveni asupra numărului de nave care sosesc în același timp la o destinație" și de a "pune frână pe insulele unde considerăm că sunt testate limitele infrastructurilor". După un 2023 record, ministrul turismului anticipează că 2024 ar putea fi „un alt an record" pentru turismul elen.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Două destinaţii de vacanţă iubite de români introduc o nouă taxă. Turiștii vor plăti în plus 20 de euro