Antena Meniu Search
x

Două nave neidentificate au cerut grănicerilor de pe Insula Şerpilor să se predea. Insula e la doar 50 km de România

E război în Ucraina, iar Rusia atacă pe toate fronturile. Ministerul ucrainean de Interne a emis o avertizare conform căreia "două nave neidentificate s-au apropiat de Insula Şerpilor".

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 12:18

Două nave neidentificate au cerut grănicerilor pe Insula Şerpilor să se predea. Insula e la doar 50 km de România
- Profimedia

Insula Şerpilor se află în Marea Neagră, la aproximativ 50 de kilometri de Sulina. Conform Ministerului de Interne din Ucraina, cele două nave au cerut în mod imperatic grănicerilor să predea armele.

"Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor. Ocupanții amenință că vor cere ca trupele de frontieră Izmail să se predea. Au folosit canalul internațional de comunicare [radio] privind siguranța navigației. Polițiștii de frontieră s-au mobilizat pentru apărare", se arată în comunicatul autorităţilor ucrainene.

De ce e importantă Insula Şerpilor

Insula Şerpilor este în fapt doar o mică insuliţă în Marea Neagră, dar are o importanţă strategică uriaşă pentru Ucraina. Cananele navigabile din jurul Insulei Şerpilor, care se întind pe 12 mile marine, fac legătura către oraşele-port Odesa şi Kherson.

Dacă acest punct strategic va fi ocupat de Rusia, atunci Ucraina ar fi aproape complet izolată din punct de vedere economic, canalele navigabile din jurul Insulei Şerpilor fiind "porţile de intrare" din punct de vedere al aprovizionărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Două nave neidentificate au cerut grănicerilor de pe Insula Şerpilor să se predea. Insula e la doar 50 km de România