Antena Meniu Search
x

Video "Două palme și la culcare, așa au făcut bunicii noștri". Cum vor autorităţile franceze să-i potolească pe miile de tineri ieşiţi pe străzi după uciderea unui adoscelent

Franţa rămâne în stare de alertă, chiar dacă protestele s-au mai domolit. Asta şi după ce bunica adolescentului ucis a făscut apel la calm. Chiar şi aşa, din loc în loc, au mai izbucnit violenţe iar pagubele sunt considerabile: sute de maşini şi clădiri au fost incendiate.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 20:36

Vezi și

Explozie violentă în oraşul Maubeuge, unde protestarii au aruncat o butelie în foc. În Rennes, în schimb, manifestanţii au lansat artificii împotriva forţelor de ordine, iar în Lyon, o clădire a fost distrusă de un incendiu puternic. Sunt doar câteva dintre incidentele de noaptea trecută. Mai puţine oricum faţă de primele zile. Chiar bunica adolescentului ucis de poliţie a făcut apel la calm.

Revoltele de stradă împart societatea în două

"Celor care au început revoltele le spun să se oprească. Cei care distrug şcolile, distrug autobuzele. Opriţi-vă, sunt mame care merg cu acele autobuze!", spune bunica adolescentului ucis. Părinţii au fost ameninţaţi că vor plăti amenzi de mii de euro dacă îşi mai lasă copiii pe străzi, la rebeliune. Un prefect cere pedepse drastice. "Dacă mâine îți prinzi copilul că iese în stradă să ardă mașinile de poliție, să atace pompierii cu pietre sau să jefuiască magazine, cum reacţionezi? Două palme și la culcare, așa au făcut bunicii noștri", a declarat Hugues Moutouh, prefectul din Herault.

Revoltele de stradă împart societatea în două. După ce protestarii au atacat casele mai multor primari, mii de oameni au participat la mitinguri de susţinere a edililor. Preşedintele Macron se întâlneşte mâine cu 220 de primari din ţară. Ministrul francez de Interne a vizitat mai multe oraşe ca să estimeze pagubele. Patroni din industria de ospitalitate s-au plâns că turiştii încep să îşi anuleze vacanţele. "Trebuie să ne gândim o perioadă, să încercăm să vorbim cu oamenii din cartierele sărace și să fim fermi cu scandalagiii. Cred că este o abordare echilibrată", a declarat Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne. Între timp, o pagină dedicată ofiţerului care a tras a strâns donaţii de peste 800.000 de euro, ceea ce a atras revolta rudelor tânărului ucis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Două palme și la culcare, așa au făcut bunicii noștri". Cum vor autorităţile franceze să-i potolească pe miile de tineri ieşiţi pe străzi după uciderea unui adoscelent