Antena Meniu Search
x

Video Dragostea pentru bunici, la mintea copiilor. Curtea Supremă din Italia: copiii nu sunt obligaţi să-şi petreacă timp cu bunicii

Copiii nu trebuie să fie obligaţi să petreacă timp cu bunicii, dacă nu vor asta. Este decizia Curţii Supreme de Casaţie din Italia, după mai multe dispute apărute între bunici şi părinţi în ce priveşte dreptul de a petrece timp cu nepoţii. Judecătorii italieni au considerat că dragoste cu de-a sila între  nepoţi şi bunici nu se poate.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 03.02.2023, 12:33

Vezi și

"Nu vreau să merg la bunici" - a devenit o poruncă pentru părinţii din Italia. Instanţa Supremă a hotărât că dragoste cu sila nu se poate nici în relaţia cu nepoţii. Aşa că niciun copil nu poate fi obligat să petreacă timp cu bunicii care nu le plac. "Dreptul bunicilor nu poate prevala în mod absolut asupra intereselor minorilor, care nu pot și nu trebuie supuși constrângerilor", se arată în decizia Curţii Supreme a Italiei. Totul a pornit de la un scandal din Milano. Bunicii au cerut în instanţă să-şi poată vedea nepoţii. Prima instanţă le-a dat dreptate şi a stabilit un program de întâlniri în prezența unui asistent social. Decizia a fost întoarsă de Curtea Supremă, care a constatat că nepoţii nu erau deloc încântați să-și vadă bunicii.  

"Această problemă ar putea fi rezolvată, în mod normal, cu bun simţ, în sensul în care este evident în interesul minorului să aibă relaţii nu numai cu părinţii, dar şi cu membrii familiei din partea părinţilor", a declarat Mauro Sbaraglia, avocat. Decizia ar putea fi extinsă la nivel european.  Potrivit legislaţiei din România, părinţii nu pot împiedica relaţiile copiiilor cu bunicii sau cu alte rude decât în cazul în care o instanţă constată că sunt împotriva intereselor minorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Dragostea pentru bunici, la mintea copiilor. Curtea Supremă din Italia: copiii nu sunt obligaţi să-şi petreacă timp cu bunicii