Antena Meniu Search
x

Dreptate pentru românul ucis de poliţie

Dreptate pentru familia unui român omorât în bătaie la o secţie de Poliţie din Ungaria. Cei doi poliţişti care l-au ucis şi-au aflat azi sentinţele. Unul dintre ei va face închisoare pe viaţă

Vezi și

Dreptate pentru familia unui român omorât în bătaie la o secţie de Poliţie din Ungaria. Cei doi poliţişti care l-au ucis şi-au aflat azi sentinţele. Unul dintre ei va face închisoare pe viaţă

Celălalt va sta după gratii 20 de ani. Sunt vinovaţi de omor după ce, în mai 2013, l-au torturat şi ucis în bătaie pe pe Bara Jozsef, pe care îl bănuiau că a furat o drujbă.

Călăii românului n-au avut parte de indulgenţă din partea instanţei. Cei doi poliţişti care l-au bătut pe Bara Jozsef până când bărbatul şi-a dat ultima suflare vor face ani grei de închisoare. Unul dintre ei va rămâne după gratii pe viaţă. Celălalt, timp de 20 de ani. E deznodământul unei tragedii petrecute anul trecut, în localitatea ungară Izsak. Jozsef a plătit cu viaţa pentru că poliţiştii îl bănuiau că a furat o drujbă.

Două ore au durat chinurile la care l-au supus pe românul de 47 de ani. Când, în sfârşit, torţionarii au chemat salvarea, medicii nu au mai putut să îl ajute. Originar din Satu Mare, românul de 47 de ani plecase de ceva timp în Ungaria. Trăia într-o casă sărăcăcioasă şi lucra cu ziua, pe unde apuca. Nu avea o viaţă uşoară, dar vecinii spun că nu le-a făcut niciodată probleme. Moartea lui i-a uluit.

Bara Jozsef a fost înmormântat acasă, la Satu Mare, unde rudele sunt mulţumite acum că în sfârşit s-a făcut dreptate. Cazul său a făcut vâlvă în Ungaria şi a declanşat o dezbatere dură despre abuzurile comise de oamenii legii. Notorietatea a fost atât de mare încât, la scurt timp după înmormântare, premierul ungar Viktor Orban s-a recules, câteva minute, la mormântul lui Jozsef.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Dreptate pentru românul ucis de poliţie