Antena Meniu Search
x

DROGUL teroriştilor sinucigaşi! Înainte să se arunce în aer, COPIII sunt injectaţi

Autorităţile afgane sunt alarmate de noua metodă de pregătire a teroriştilor sinucigaşi. Talibanii îi injectează pe viitorii criminali cu un drog care îi împing spre sinucidere

Autorităţile afgane sunt alarmate de noua metodă de pregătire a teroriştilor sinucigaşi. Talibanii îi injectează pe viitorii criminali cu un drog care îi împing spre sinucidere

"Singurul meu scop era să mă arunc în aer", spune un băiat. Ochii lui negri sunt fixaţi în pământ şi pare uşor intimidat.

Mohebullah este un viitor terorist sinucigaş sau cel puţin asta spera să devină. El are deja vestă cu explozibil asupra sa şi stă în faţa administraţiei guvernamentale din Kandahar, pregătit să-şi sacrifice viaţa pentru războiul sfânt, scriu cei de la AFP, conform Antena3.

Agenţii de securitate afgani îl reperează imediat, îl imobilizează şi îl arestează pe loc. În ziua următoare (15.08.2014), băiatul de 16 ani este aşezat într-o cameră plină de jurnalişti din Kandahar şi povestea sa este prezentată presei din întreaga lume.

"Tatăl meu a fost un comandant taliban", îşi începe Mohebullah istorisirea. Familia lui trăieşte în provincia vecină Kandahar-ului, Urusgan. Faptul că tatăl său a fost un membru al militanţilor extremişti nu pare să fi fost o problemă pentru cei din familia lui. El a fost ucis într-o operaţiune antiteroristă a armatei afgane, iar familia acestuia s-a refugiat în Pakistan, acolo unde fiul şi-a înmormântat tatăl.

"Un prieten de-ai tatălui meu mi-a spus atunci că ar trebui să mă alătur talibanilor. Profesorul meu de religie din şcoala la care învăţam, în Pakison, m-a adus într-o tabără de antrenament, unde am fost instruit militar timp de 20 de zile. Eram mulţi băieţi de vârsta mea. Nu ne era permis să vorbim între noi niciodată".

Potrivit unor analize locale, anul trecut, 545 de copii au fost ucişi şi 1149 au fost răniţi grav în timpul luptelor din Afganistan. Cele mai multe victime au fost civili care au suferit din cauza dispozitivelor explozive amplasate de talibani.

Copiii sunt minţiţi că familiile lor vor prime sume importante de bani sau că tinerii asasini supravieţuiesc deflagraţiei, după detonarea centurii plină de bombe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » DROGUL teroriştilor sinucigaşi! Înainte să se arunce în aer, COPIII sunt injectaţi