Antena Meniu Search
x

După ce a fost achiziționat de Musk, Twitter ar putea avea competiție chiar din partea fondatorului său, Jack Dorsey. Acesta pregătește o nouă rețea socială

Preluarea Twitter de către Elon Musk a fost mișcare care are potențialul de a schmba complet peisajul rețelelor sociale, mai ales prin măsurile pe care le-a luat deja și politicilor pe care le-ar putea implementa. În acest context extrem de complex, fondatorul platformei, Jack Dorsey, anunță un nou proiect: Bluesky Social, notează Futurism.

de Adrian Popovici

la 29.10.2022, 16:22

Elon Musk și Jack Dorsey
Twitter ar putea avea competiție chiar din partea fondatorului său, Jack Dorsey - Profimedia

Bluesky Social este descrisă ca fiind "o rețea socială descentralizată" care pune accentul pe recuperarea datelor utilizatorilor. Cu toate acestea, pentru cei nemulțumiți de Twitter sau de decizia lui Musk de a cumpăra platforma, alternativa încă nu este disponibilă, aflându-se în faza de testare momentan.

Experții subliniază că nu există destule informații disponibile despre aplicația în sine, cel puțin în ceea ce privește caracteristicile sau o dată de lansare reală . Cu toate acestea, marți, Jack Dorsey a anunțat noul său "AT Protocol", o îmbunătățire, spune el, față de protocolul ADX prezentat anterior, și tehnologia care va sta la baza aplicației.

Bluesky susține că, prin  protocolul său ATP, utilizatorii vor putea să treacă printr-o serie de platforme sociale folosind doar un singur browser de înaltă calitate, aplicația sa, controlând ceea ce vor vedea utilizatorii și cât de multe date vor primi acele platforme în timp ce sunteți utilizate.

Acestea fiind spuse, când a fost întrebat dacă Bluesky este conceput pentru a concura cu alte rețele sociale, Dorsey a avut un răspuns destul de clar: "Este un concurent pentru orice companie care încearcă să controleze fundamentele de bază ale social media", a scris el pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » După ce a fost achiziționat de Musk, Twitter ar putea avea competiție chiar din partea fondatorului său, Jack Dorsey. Acesta pregătește o nouă rețea socială