Antena Meniu Search
x

După ce l-a înjurat, Prigojin îl provoacă pe Şoigu: Vino la Bahmut. Șeful Wagner dă vina pe șefii militari de la Kremlin pentru eșecurile de pe front

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, l-a provocat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, să meargă în Bahmut, pentru a evalua cu propriii ochi situaţia de acolo. Prigojin susţine că luptătorii săi sunt lăsaţi fără muniţie, iar forţele ruse ar fi fost nevoite să se retragă în faţa contraofensivei ucrainene, ceea ce Moscova neagă.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 14:35

După ce l-a înjurat, Prigojin îl provoacă pe Şoigu: Veniţi la Bahmut. Șeful mercenarilor dă vina pe șefii militari de la Kremlin pentru eșecurile sale
După ce l-a înjurat, Prigojin îl provoacă pe Şoigu: Veniţi la Bahmut. Șeful mercenarilor dă vina pe șefii militari de la Kremlin pentru eșecurile sale - Profimedia Images

"Vă cer să veniţi pe teritoriul oraşului Bahmut, care este controlat de unităţile paramilitare ruse, şi să evaluaţi situaţia pe cont propriu", a declarat Prigojin într-o scrisoare adresată ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, pe care a distribuit-o vineri pe conturile sale de social media, relatează CNN.

Prigojin şi-a intensificat plângerile cu privire la eşecurile de pe câmpul de luptă ale luptătorilor săi mercenari şi a dat vina pe Ministerul rus al Apărării, invocând lipsa de muniţie şi arătându-i cu degetul pe Şoigu şi pe şeful armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov.

De asemenea, în ultimele zile, patronul companiei militare private s-a plâns din nou că unele zone cucerite de luptătorii săi în jurul Bahmutului cu preţul unor pierderi grele sunt acum pierdute, fiind recucerite de ucraineni, după ce forţele armatei ruse regulate s-ar fi retras. "În prezent, unităţile PMC Wagner controlează mai mult de 95% din aşezarea Bahmut şi îşi continuă ofensiva pentru eliberarea completă a acesteia", a scris Prigojin în scrisoarea sa de vineri. "Pe flancurile Wagner, unde se află unităţile Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, inamicul a lansat o serie de contraatacuri reuşite", a menţionat Prigojin.

Kremlinul susține că situația e sub control în Bahmut

Pe acelaşi subiect

Ministerul rus al Apărării a negat joi seara târziu informaţiile potrivit cărora forţele ucrainene ar fi pătruns în diferite locuri de-a lungul liniilor de front şi a declarat că situaţia militară este sub control.

Moscova a reacţionat şi după ce bloggeri militari ruşi, care scriu pe aplicaţia de mesagerie Telegram, au raportat că forţele ucrainene ar fi avansat la nord şi la sud de oraşul Bahmut, unii sugerând că a început deja contraofensiva mult aşteptată a Ucrainei, ipoteză pe care a susţinut-o şi Prigojin, deşi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, declarase joi că ofensiva nu a început încă. "Situaţia generală în zona operaţiunii militare speciale este sub control", a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ucraina, la rândul său, afirmă că în ultimele zile a obligat forţele ruse să procedeze la unele retrageri în apropiere de Bakhmut, în timp ce contraofensiva propriu-zisă, care ar implica zeci de mii de soldaţi şi sute de tancuri occidentale, este încă în curs de pregătire.

Forţele ucrainene au reuşit să îi împingă pe ruşi înapoi cu 2 kilometri în jurul oraşului Bahmut în ultima săptămână, a declarat vineri ministrul adjunct al apărării din Ucraina. "Inamicul nu a reuşit să îşi realizeze planurile; inamicul a suferit pierderi grele în efective; apărătorii noştri au avansat 2 km în direcţia Bahmut", a declarat Hanna Maliar, într-o postare pe Telegram. "Nu am pierdut nicio poziţie în Bakhmut în această săptămână", a adăugat ea, citată de CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » După ce l-a înjurat, Prigojin îl provoacă pe Şoigu: Vino la Bahmut. Șeful Wagner dă vina pe șefii militari de la Kremlin pentru eșecurile de pe front