Antena Meniu Search
x

După decesul prințului Philip, regina Elisabeta a mai suferit o pierdere: Unul dintre prietenii săi apropiați a murit la vârsta de 86 de ani

După decesul prințului Philip, care a murit pe 9 aprilie 2021, regina Elisabeta a II-a a mai suferit o pierdere. Consilierul său de încredere și prieten apropiat, Sir Michael Oswald, a murit la vârsta de 86 de ani. Decesul său a survenit în aceeași zi în care au avut loc funeraliile ducelui de Edinburgh, pe 17 aprilie.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 13:58

Sir Michael Oswald și regina Elisabeta a II-a
Sir Michael Oswald și regina Elisabeta a II-a - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Michael Oswald s-a aflat în serviciul reginei Elisabeta timp de aproape trei decenii. Consilierul regal a murit la vârsta de 86 de ani, după o îndelungă luptă cu o boală necruțătoare, scrie Daily Mail. Înainte de a intra în serviciul actualului monarh, Sir Oswald a lucrat pentru regina mamă. 

“Întotdeauna spunea că are cea mai frumoasă slujbă din lume”, a declarat soția sa, Lady Angela.  

Michael Oswald a devenit manager al hergheliei regale, în 1970, și a îndeplinit acest rol timp de 28 de ani. Prieten apropiat atât cu regina mamă cât și cu regina Elisabeta a II-a, Oswald era extrem de pasionat de îndatoririle sale regale. 

“Își iubrea rolul, mergea oriunde doar pentru a urmări cursele de cai și a continuat să urmărească astfel de evenimente chiar și în ultimii ani de viață. Locuia în Norfolk, dar accepta să conducă bucuros tocmai până în Exeter. La un moment dat, chiar regina a menționat că Oswald ar trebui oprit din a mai călători în toată țara”, a declarat un apropiat al reginei. 

Pe acelaşi subiect

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani

Prinţul Philip a murit, la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie. El şi regina Elizabeth II au avut patru copii: primul, prinţul Charles (prinţ de Wales), s-a născut în 1948, urmat de prinţesa Anne, în 1950, prinţul Andrew (duce de York), în 1960 şi de prinţul Edward (Earl of Wessex), în 1964.

Sâmbătă, serviciul religios dedicat prințului Philip a avut loc într-un cadrul restrâns, cu doar 30 de participanţi, din cauza pandemiei. Regina a stat singură în Capela St. George de la Castelul Windsor, iar la ceremonie au participat toţi copiii ei şi ai ducelui de Edinburgh şi, între alţii, prinţii William şi Harry.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » După decesul prințului Philip, regina Elisabeta a mai suferit o pierdere: Unul dintre prietenii săi apropiați a murit la vârsta de 86 de ani