Antena Meniu Search
x

Video După o viaţă de muncă în Spania, Alina a ajuns să doarmă în maşină pe străzile Madridului. De ce refuză românca ajutorul: "Nu am nevoie să primesc azi 10 euro, mâine 20"

Drama unei românce din Spania a impresionat comunitatea din Madrid. Rămasă fără un loc de muncă, Alina nu a mai putut să îşi plătească apartamentul închiriat şi trăieşte de 3 luni într-o maşină. Şi nu e singură, ci împreună cu cele două căţeluse ale ei. Autorităţile locale s-au oferit să îi plătească o locuinţă, dar nimeni nu o acceptă cu animalele, potrivit jurnaliştilor din Spania.

de Redactia Observator

la 04.02.2023, 19:50

Vezi și

Alina are 42 de ani, din care peste 20 i-a petrecut în Spania. Din cauza pandemiei a rămas fără un loc de muncă. Şomajul s-a terminat şi nu a mai avut bani să îşi achite chiria. Aşa a ajuns să locuiască în maşină, în urmă cu trei luni. Nu singură, ci cu 2 căţeluşe: Lara şi Kaila. Serviciile sociale ale primăriei s-au oferit să o ajute cu bani dacă găseşte pe cineva care să îi pună la dispoziţie o cameră. Românca spune că a fost refuzată peste tot pentru că a vrut să se mute cu tot cu animale.  

Alina spune că nu are nevoie de bani: vrea un acoperiş deasupra capului pentru a putea avea un job

"Îmi spun nu pentru că am câinii pentru că nu poţi sta cu 2 câini într-o cameră. Sunt familia mea, tot ce am. Toată lumea are familie, copii, eu nu am. Sunt tot ce am. Nu vreau să le abandonez", a declarat Alina pentru TeleMadrid. Ca să facă faţă frigului, Alina porneşte motorul doar dimineaţa. Când jurnaliştii spanioli au filmat-o, românca pregătea micul dejun: câteva bucăţi de pâine. "Pâinea este pentru toate 3, împărţim tot. Nu, niciodată nu m-am gândit că voi ajunge într-o asemenea situaţie", a mai declarat Alina.

Unul dintre câini este bolnav şi Alina cumpără în primul rând medicamente. Povestea româncei a impresionat comunitatea madrilenă. Zeci de oameni au vrut să îi dea bani, dar a refuzat să îi primească. "Ce avem nevoie cu adevărat este un acoperiş pentru ca eu să pot merge să lucrez. Nu am nevoie ca lumea să vină şi să îmi dea acum 10 euro, mâine 20, pentru că nu rezolv situaţia în care sunt. Da, mă ajută pe moment, dar nu o scot la capăt", a declarat Alina. Românca mai merge din când să doarmă la fratele ei care locuieşte tot în Spania. Speră să treacă cu bine peste iarnă, alături de patrupede.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » După o viaţă de muncă în Spania, Alina a ajuns să doarmă în maşină pe străzile Madridului. De ce refuză românca ajutorul: "Nu am nevoie să primesc azi 10 euro, mâine 20"