Antena Meniu Search
x

Durata de viață a soldaților în prima linie din Bahmut este de patru ore. Un fost pușcaș marin susține că luptele sunt haotice

Un fost pușcaș marin american care luptă în Legiunea Străină a Ucrainei, în Donbas, declară, într-un interviu pentru ABC News, că bombardamentele pe câmpul de luptă sunt neîntrerupte, iar luptele sunt „haotice”. Durata medie de viață în prima linie, în orașul Bahmut, este de patru ore. Orașul este supranumit „mașina de tocat carne”.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 12:14

Durata de viață a soldaților în prima linie din Bahmut este de patru ore. Un fost pușcaș marin american susține că luptele sunt haotice
Durata de viață a soldaților în prima linie din Bahmut este de patru ore. Un fost pușcaș marin american susține că luptele sunt haotice - Profimedia Images

Fostul pușcaș marin Troy Offenbecker povestește pentru ABC News că durata de viață, în prima linie, în Bahmut este de doar patru ore. “Situația din teren e gravă. Sunt multe victime”. Americanul spune că orașul este cunoscută drept “mașina de tocat carne” din cauza scenelor macabre din teren și a confruntărilor “haotice”. 

Luptele s-au intensificat în Bahmut, după ce orașul a devenit principala țintă a rușilor. Însă soldații ucraineni nu au renunțat la apărarea zonei, în ciuda pierderilor suferite. "Dacă renunţăm la Bahmut, orice altceva va deveni şi mai complicat. Nu putem renunţa la el, în nicio circumstanţă. Vom rezista", a declarat pentru Reuters sergentul Oleh Slavin, un operator de tancuri.

Cu toate acestea, Offenbecker nu este sigur cât timp trupele ucrainene vor mai putea să continue să țină piept ofensivei ruse. Atacurile au continuat "non-stop", "zi și noapte".

Bătălia de la Bahmut amintește de Primul Război Mondial

Pe acelaşi subiect

Mark Cancian, colonel în retragere și consilier principal la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat pentru Newsweek că bătăliile de la Bahmut amintesc de Primul Război Mondial.

„În Primul Război Mondial, linia frontului nu s-a modificat foarte mult, dar a existat o uzură extraordinară”, a declarat Cancian pentru Newsweek. Acesta adaugă că atât el cât și alti experți militari au crezut că ofensiva Rusiei va "exploda": într-o zi, situația este calmă pe câmpul de luptă, iar în ziua următoare are loc un atac de amploare. Nu pare să fie și cazul Bahmutului, crede Cancian.

Newsweek a transmis, luni, că Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat că trupele ruse au suferit pierderi numeroase, mai ales în Bahmut. Marea Britanie speculează că Rusia și-ar putea anunța victoria asupra orașului, chiar dacă nu este cazul.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră, de asemenea, că Rusia nu va putea să captureze orașul în această săptămână. În ciuda ofensivei brutale, Rusia nu pare să-și „accelereze ritmul de avans” în zonă. Dacă Rusia nu poate revendica Bahmutul la timp, ar putea lansa lovituri cu rachete asupra țintelor civile, mai cred experții ISW. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Durata de viață a soldaților în prima linie din Bahmut este de patru ore. Un fost pușcaș marin susține că luptele sunt haotice