Antena Meniu Search
x

Zelenski recunoaște că situația din Doneţk şi Lugansk este extrem de dificilă: "E o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi o situaţie "extrem de dificilă" în est, în faţa trupelor ruse, care au câştigat teren în ultimele săptămâni, în special lângă Bahmut, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 10:06

Zelenski recunoaște că situația din Doneţk şi Lugansk este extrem de dificilă: "E o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean"
Zelenski recunoaște că situația din Doneţk şi Lugansk este extrem de dificilă: "E o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean" - Facebook

"Situaţia din prima linie, în special în regiunile Doneţk şi Lugansk, rămâne extrem de dificilă. Este literalmente o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean", a spus Zelenski în discursul său video rostit marţi seara.

Un oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de ofensiva rusă declanşată cu aproape un an în urmă, Bahmut este în mare parte distrus în urma celor şase luni de lupte, care au provocat pierderi grele ambelor tabere.

Chiar dacă importanţa sa strategică este contestată, oraşul a dobândit statutul de simbol al luptei între Moscova şi Kiev pentru controlul regiunii industriale Doneţk.

Preşedinţia ucraineană a admis luni o situaţie "complicată" în localitatea Paraskovievka, la numai aproximativ 10 km de centrul oraşului Bahmut, care "se confruntă cu bombardamente şi atacuri ruseşti intense".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zelenski recunoaște că situația din Doneţk şi Lugansk este extrem de dificilă: "E o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean"