Antena Meniu Search
x

Durere fără margini pentru o mamă, după ce fostul soţ i-a omorât cei cinci copii: „Puişorii mei, Doamne!”

Momentul agonizant al unei femei, răpusă de durere, în timpul procesului de judecată împotriva fostului soţ. Bărbatul a fost acuzat de crimă, după ce şi-a ucis cei cinci copii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.05.2019, 12:04

Femeia şi-a stăpânit cu greu lacrimile în sala de judecată
Fostul ei soţ a omorât fără remuşcare cei cinci copii - Profimedia

Momentul agonizant al unei femei, răpusă de durere, în timpul procesului de judecată împotriva fostului soţ. Bărbatul a fost acuzat de crimă, după ce şi-a ucis cei cinci copii.

Ca parte a mărturiei sale, Amber Kyzer, a citit o scrisoare pe care a scris-o fiicei sale mari, Merah Jones, pe care încerca să o facă să înţeleagă, la vremea respectivă, că „mami şi tati se vor despărţi”.

„Voi copii sunteţi lumea mea, iar mami şi tati au fost cu adevărat binecuvântaţi să vă aibă” a citit Amber, câteva rânduri din scrisoare, printre suspine.

Fostul ei soţ, Timothy Jones Jr, care ar putea primi pedeapsa cu moartea, s-a ridicat în picioare şi s-a uitat la ea, dar nu a arătat nicio emoţie, nicio urmă de regret pentru tragedia cumplită pe care a provocat-o. 

Un tată şi-a omorât fără remuşcare cei cinci copii

Bărbatul a declarat că este nevinovat şi că actele sale au fost realizate în baza nebuniei, motiv pentru care nu ar trebui să fie pedepsit.  Avocații lui nu contestă faptul că a ucis copiii, dar ei încearcă să-l considere nevinovat din cauza stării mentale psihice.

Procurorii au declarat că l-a ucis cu furie pe Nahtahn, în vârstă de şase ani, după ce a descoperit că băieţelul, fasciant de electricitate, a rupt un fir de legătură al casei în august 2014. Ulterior i-a ştrangulat pe Merah, în vârstă de opt ani şi pe Elias, de şapte cu propriile mâini, iar pe Gabriel (doi ani) şi pe Abigail (un an) cu o centură.

După uciderea copiilor, autoritățile au declarat că Jones le-a înfășurat trupurile în plastic și le-a pus în SUV-ul său, apoi a condus fără scop în jurul Statelor Unite de Sud-Est timp de cel mult nouă zile, înainte de a scăpa de corpurile lor pe o colină din Camden, Alabama.

Jones a fost arestat în Smith, Mississippi, unde un ofițer a mărturisit că a recunoscut un miros puternic provenit din mașina lui, pe care l-a numit "mirosul morții".

El a mărturisit în sala de judecată că era supărat pe Nahtahn pentru că a spart o priză electrică şi l-a forţat să facă exerciţii câteva ore bune, de vreme ce copilul nu voia să îşi recunoască vina. De altfel, se temea că băieţelul de şase ani avea planuri să îl omoare. A spus că și-a găsit fiul mort câteva ore mai târziu, deși patologul a dezvăluit că a găsit urme de violenţă pe care nu le putea însă justifica.

„Începusem să aud voci” a povestit tatăl criminal, după ce a văzut că băiatul era decedat. „Îmi spuneau: Mai bine ai face ceva”.

Cum a început totul: „La început părea un om realizat, inteligent”

Mama copilaşilor a depus mărturie împotriva lui Jones printre râuri de lacrimi, recunoscând că îi este prea greu să treacă printr-o astfel de durere. A povestit că s-a îndrăgostit de bărbat pentru că era inteligent, un om realizat care avea grijă de viaţa lui. După ce s-au căsătorit în schimb, a devenit rigid, posesiv şi superior faţă de ea.

„Femeile trebuie văzute şi nu auzite. Pur şi simplu am avut grijă de copii, pentru a nu-l deranja cu prezenţa lor”. Puişorii mei, Doamne!" a povestit ea.

După ce au divorţat, ea nu şi-a putut permite un avocat, aşa că a acceptat custodia comună cu Jones pentru cei cinci copii. El avea mai mulţi bani, motiv pentru care îşi permitea să ţină copiii, aşa că mergea în fiecare sâmbătă să-i vadă, sub privirea vehementă a bărbatului.

28 august 2014. Ziua în care nimic nu a mai fost la fel.

Amber l-a sunat pe fostul soţ ca de obicei. Băieţelul de şase ani, Nahthan a răspuns plângând în hohote, spunându-i mamei sale: „N-am vrut să o fac mamă”, timp în care, pe fundal s-a auzit vocea lui furioasă, spunând „Ai fi putut să mori fiule”.

A luat telefonul din mâna băiatului şi i-a spus nervos să nu-i mai apere mereu şi să tacă din gură, apoi i-a închis în nas. A fost ultima dată când Amber a auzit vocea fiului său.

Sâmbătă, 6 septembrie 2014, după ce nimeni nu a auzit sau văzut copiii timp de nouă zile, coşmarul a ieşit la iveală.

Avocații bărbatului au menţionat în declarația de deschidere că mama lui Jones a fost internată într-o instituție de psihiatrie timp de 20 de ani și că a avut schizofrenie nediagnosticată.

Apoi, faptul că viziunea lui Jones asupra realității a fost distrusă de infidelitatea soției sale, de dificultatea de a crește cinci copii mici pe cont propriu și de un sentiment că el nu a reușit să se ridice la credințele sale religioase.

La vremea aceea, Amber a luat decizia de a divorţa şi de a-şi părăsi soţul sperând la fericire, apoi s-a implicat într-o altă relaţie cu un bărbat cu care s-a căsătorit ulterior. Cei doi sunt încă împreună.

Conform Daily Mail, procesul tatălui criminal continuă astăzi, marți. Dacă bărbatul va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu moartea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Durere fără margini pentru o mamă, după ce fostul soţ i-a omorât cei cinci copii: „Puişorii mei, Doamne!”