Antena Meniu Search
x

E ALERTĂ! Epidemie de HOLERĂ într-o ţară devastată deja de RĂZBOI: "Suntem incapabili să punem capăt acestei catastrofe”

O epidemie de holeră face ravagii în Yemen, o ţară devastată deja de război, autorităţile anunţând moartea a peste 115 persoane în ultimele două săptămâni.

O epidemie de holeră face ravagii în Yemen, o ţară devastată deja de război, autorităţile anunţând moartea a peste 115 persoane în ultimele două săptămâni.

Rebelii şiiţi din Yemen, care deţin controlul asupra capitalei Sanaa, au declarat starea de urgenţă în faţa acestei epidemii de holeră şi au cerut ajutorul comunităţii internaţionale. 

La rândul lor, oficialii administraţiei huthi au anunţat că numărul cazurilor depăşeşte ”mijloacele obişnuite”, iar sistemul de sănătate al capitalei yemenite este ”incapabil să pună capăt acestei catastrofe”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a constatat duminică faptul că holera s-a extins în Yemen şi a anunţat 115 decese în două săptămâni în această ţară aflată în război.

”Ne confruntăm acum cu o gravă criză de holeră”, a avertizat în faţa presei, la Sanaa, Dominik Stillhart, directorul pentru operaţiuni al CICR.

Citând un bilanţ de la ”ministerul” Sănătăţii, el a anunţat că între 27 aprilie şi 13 mai 115 persoane au murit de holeră, iar peste 8.500 cazuri suspecte au fost înregistrate în 14 provincii în Yemen.

Războiul din Yemen a devastat infrastructurile sănătăţii din ţară, cea mai săracă din Peninsula Arabică, şi a agravat condiţiile generale de igienă în care trăiesc yemeniţii.

Adjunctul directorului Spitalului Sabyne din Sanaa a descris AFP o situaţie catastrofală în instituţia sa.

Între 150 şi 200 de bolnavi se prezintă zilnic cu simptome de holeră, iar ”mulţi sunt spitalizaţi”.

”Am pus patru pacienţi în pat, am instalat paturi în corturi şi sub copacii din grădină. Însă ploaia şi frigul au complicat lucrurile. Cadrele străine au plecat, sudiştii au fugit, iar salariile celorlalţi nu sunt plătite”, a povestit el, deplângând o penurie de medicamente şi cadre medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » E ALERTĂ! Epidemie de HOLERĂ într-o ţară devastată deja de RĂZBOI: "Suntem incapabili să punem capăt acestei catastrofe”