Antena Meniu Search
x

Emmanuel Macron, ŢINTA unui ATAC INFORMATIC

Echipa lui Emmanuel Macron, candidat la preșendinția Franței, afirmă că a fost ţinta unui atac informatic "masiv şi coordonat". Campania pentru alegerile prezidenţiale din Franţa s-a încheiat printr-un nou scandal.

Vezi și

Echipa lui Emmanuel Macron, candidat la preșendinția Franței, afirmă că a fost ţinta unui atac informatic "masiv şi coordonat". Campania pentru alegerile prezidenţiale din Franţa s-a încheiat printr-un nou scandal.

Echipa lui Emmanuel Macron afirmă că a fost ţinta unui atac informatic "masiv şi coordonat", menit să o destabilizeze.

La rândul său, Marine Le Pen se declară convinsă că mai poate, încă, obţine victoria, deşi sondajele arată că a pierdut şi mai mult teren după dezbaterea televizată de miercuri.

Alegătorii beneficiază astăzi de o "zi de reflecţie", în care propaganda electorală şi sondajele sunt interzise. 

Numeroase documente interne ale campaniei lui Macron au fost publicate pe internet cu câteva ore înainte de miezul nopţii, când s-a încheiat campania electorală.

Imediat, un consilier al lui Marine Le Pen a sugerat că alegătorii vor afla, astfel, fapte trecute sub tăcere de presă.

Echipa lui Macron avertizează, însă, că alături de documente autentice, sustrase de hackeri, au fost postate şi unele false, "pentru a semăna îndoială şi dezinformare".

Cei doi candidaţi şi-au încheiat deplasările prin ţară şi s-au adresat, pentru ultima dată, alegătorilor, ca să le solicite votul.

Emmanuel Macron a precizat că nu-şi va schimba programul pentru a-i atrage pe cei care au votat alţi candidaţi la primul tur de scrutin. 

Marine Le Pen a fost din nou primită cu huiduieli într-o vizită la străvechea catedrală din Reims.

Candidata naţionalistă nu s-a arătat, nici acum, impresionată şi i-a asigurat pe admiratorii săi că victoria este încă posibilă.

Ultimele sondaje îi acordă, însă, lui Macron 63 de procente, cu patru mai multe decât înaintea dezbaterii televizate în care Marine Le Pen s-a arătat deosebit de agresivă.

Mulţi alegători sunt, totuşi, încă nehotărâţi sau mărturisesc că vor vota pentru "răul cel mai mic".

Mişcarea ecologistă Greenpeace şi-a anunţat spectaculos opţiunea printr-un banner pe Turnul Eiffel, cu deviza republicii franceze: "libertate, egalitate, fraternitate".

Aceasta pentru a-i îndemna pe cetăţeni să protejeze aceste valori şi să nu voteze cu Le Pen.

Astăzi, cea mai mare ameninţare la adresa acestor valori este potenţiala alegere a lui Marine Le Pen şi a Frontului Naţional. 

În acest timp, forţele de securitate şi-au sporit vigilenţa în vederea alegerilor.

Mai ales că în apropierea unei baze militare a fost reţinut un fost soldat care ascunsese, într-o pădure, arme şi muniţii şi înregistrase un legământ de credinţă faţă de Statul Islamic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron, ŢINTA unui ATAC INFORMATIC