Antena Meniu Search
x

Ediție specială a Revistei Charlie Hebdo la un an de la atacul terorist de la sediul redacției

Francezii se pregătesc să comemoreze un an de la atacul terorist de la sediul redacţiei revistei satirice Charlie Hebdo

Francezii se pregătesc să comemoreze un an de la atacul terorist de la sediul redacţiei revistei satirice Charlie Hebdo. La 12 luni de la asasinatele de la Paris, Charlie Hebdo va apărea într-o ediţie specială, de un milion de exemplare.

Actuala ediție Charlie Hebdo marchează un an de la atacurile de la Paris, iar pe prima pagină editorii au ales o caricatură cu Dumnezeu, cu sânge pe mâini şi un pistol mitralieră Kalaşnikov în spate. Mesajul care însoţeşte acest desen e: „După un an, asasinul este în continuare pe fugă”.

Franța se pregăteşte să comemoreze în această săptămână cele 17 victime de la redacţia Charlie Hebdo şi de la magazinul evreiesc din Paris, care și-au pierdut viața în atentatele din 7 şi 9 ianuarie. Deși a trecut un an de atunci, autorităţile din Paris sunt în continuare în stare de alertă, mai ales la locurile unde au avut loc aceste atacuri islamiste. 

Însoțit de primarul Parisului, Anne Hidalgo,  preşedintele Francois Hollande a dezvelit o altă placă comemorativă în locul unde polițistul Ahmed Merabet a fost ucis pe trotuarul din fața sediului Charlie Hebdo.

O a treia placă comemorativă a fost dezvelită în apropierea unui supermarket de produse evreiești din estul capitalei franceze, care a fost vizat de asemenea de un atentat la 9 ianuarie, când au fost uciși trei clienți și un angajat al magazinului de produse cușer, toți evrei.

Ceremoniile sunt programate să dureze o săptămână și sunt menite să aducă un omagiu victimelor tuturor atacurilor teroriste care au fost comise în Franța în 2015, potrivit BFMTV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ediție specială a Revistei Charlie Hebdo la un an de la atacul terorist de la sediul redacției