Antena Meniu Search
x

Edwin van der Sar, la terapie intensivă. Legendarul portar olandez a suferit o hemoragie cerebrală

Edwin van der Sar a suferit vineri o hemoragie cerebrală. În prezent, fostul portar se află în spital, în secția de terapie intensivă și este într-o stare stabilă, este anunţul făcut de fostul său club Ajax. 

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 19:29

Edwin van der Sar, la terapie intensivă. Fostul portar a suferit o hemoragie cerebrală
Edwin Van der Sar - Profimedia

Fostul portar al lui Ajax şi Manchester United, Edwin van der Sar, a fost internat într-un spital din Croația după ce a suferit o hemoragie cerebrală. Anunţul a fost făcut de clubul olandez, Ajax, unde Edwin van der Sar, a fost director executiv. Van der Sar a demisionat din această funcţie pe 30 mai.

"Edwin van der Sar a suferit vineri o hemoragie cerebrală. În prezent, el se află în spital, în secția de terapie intensivă și este într-o stare stabilă. Vom transmite mai multe detalii când vom avea mai multe informații mai concrete", este anunţul publicat de Ajax. 

Cine este Edwin van der Sar

Legendarul portar olandez a evoluat ca jucător la Ajax între 1990 şi 1999, câştigând patru titluri de campion al Olandei şi Liga Campionilor (1995), între alte trofee. El a revenit la clubul olandez în noiembrie 2012, când a preluat postul de director de marketing, înainte de a fi numit ulterior director general, în 2016, mandatul fiindu-i prelungit apoi cu patru ani, în 2019.

Van der Sar, în vârstă de 52 de ani, se desparte de Ajax Amsterdam cu un bilanţ de trei titluri de campion al Olandei (2019, 2021, 2022), două Cupe (2019, 2021) şi o Supercupă naţională (2019) în şapte ani.

În cursul carierei sale fotbalistice, Edwin Van der Sar, a mai jucat la Juventus Torino, Fulham şi Manchester United. Cu gruparea de pe Old Trafford, el a fost campion în Premier League de patru ori şi a cucerit trofeul Champions League în 2008, sub comanda legendarului antrenor Alex Ferguson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Edwin van der Sar, la terapie intensivă. Legendarul portar olandez a suferit o hemoragie cerebrală