Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Egipt: Zeci de mii de oameni au sarbatorit preluarea puterii de catre armata

Armata preia puterea in Egipt, in timp ce zeci de mii de oameni sarbatoresc in strada demiterea lui Mohamed Morsi

de Redactia Observator

la 04.07.2013 , 09:00

Liderii militari au suspendat Constitutia si vor organiza alegeri generale anticipate. Seful Curtii constitutionale va prelua, pentru moment, presedintia tarii.

In urma cu cateva ore a expirat ultimatumul pe care Mohamed Morsi il primise de la Armata. I se cerea, practic, sa renunte la putere, altfel va fi inlaturat. Lucru care s-a si intamplat, spre bucuria sutelor de mii de manifestanti din Piata Tahrir. “Traiasca Egiptul liber si independent”, s-a strigat de catre manifestanti. “Sunt atat de fericita! Si eu si fiicele mele suntem fericite! Am plecat de la servici ca sa particip la manifestatie”, a spus o femeie.

Acum, liderii militari i-au interzis lui Morsi sa paraseasca tara. Pe strazile din Cairo circula tancuri, iar soldati si blindate au inconjurat sediul televiziunii de stat. In scurt timp a fost transmis un comunicat din partea liderilor militari, care au multumit manifestantilor pentru sustinere. “Armata lauda marele popor egiptean si ii indeamna pe oameni sa fie calmi, sa protesteze pasnic si sa evite violentele care ar putea duce la cresterea tensiunilor din tara”, a declarat Abdel Fattah Al-Sisi, liderul armatei egiptene.

Articolul continuă după reclamă

Sunt temeri ca la Cairo ar putea izbucni violente intre opozantii lui Morsi si sustinatorii lui, care au iesit, si ei, in strada. Mohamed Morsi a declarat ca planul prezentat de armata este de fapt o lovitura de stat clasica.

Foto: Hepta

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Egipt: Zeci de mii de oameni au sarbatorit preluarea puterii de catre armata