Antena Meniu Search
x

Elena Udrea va afla sâmbătă când va fi extrădată în România. Fostul ministru rămâne în arest în Bulgaria

Elena Udrea a încercat din nou reţeta "Costa Rica", însă de această dată n-a ieşit aşa cum spera. Condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul Gala Bute, Udrea a trecut graniţa pe la Giurgiu, înainte de pronunțarea deciziei, cu gândul că va scăpa de închisoare. A fost reţinută după câteva ore în Bulgaria, la câţiva kilometri de frontiera cu Grecia. Iar în această dimineaţă, ordonanţa de reţinere i-a fost prelungită de magistraţii bulgari cu încă 72 de ore. Procesul Elenei Udrea a fost amânat azi pentru că nu a avut translator la bulgari.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.04.2022, 18:12

Vezi și

Update 16.30: Elena Udrea va afla mâine când va fi extrădată în România. Până atunci, fostul ministru al Turismului, condamnat la 6 ani de închisoare, rămâne în arest în Bulgaria. Elena Udrea a ajuns vineri la ora 16.00 în faţa instanţei din Bulgaria. Puţin timp a stat şi în sala de judecată pentru că nu a avut translator iar procesul s-a amânat. Elena Udrea se află în custodia autorităţilor bulgare, după ce a încercat să fugă din ţară, imediat după pronunţarea deciziei în dosarul Gala Bute.

Update 15.30: Elena Udrea urmează să fie audiată, azi de la ora 16.00 în Bulgaria. Ar fi un complet de 3 judecatori și un procuror. Fostul ministru are un avocat. Decizia urmează să fie dată mâine și nu va fi definitivă. Poate fi atacată în 3 zile la Sofia, potrivit Biancăi Iacob, reporter Observator.

Elena Udrea, reţinută pentru 72 de ore de poliţia bulgară

Update 13.30: Încă 72 de ore va sta Elena Udrea în arestul poliţiei din Petrici până când va fi adusă la tribunalul din Blagoevgrad, potrivit informațiilor obținute de Bianca Iacob, reporter Observator. Luni, cel mai probabil fostul ministru va fi prezentat în fața unui judecător care va confirma mandatul emis pe numele Elenei Udrei. Iar odată ce se va întâmpla această procedură, polițiștii din România vor veni să o recupereze, să o aducă în țară.

Pe acelaşi subiect

Asta dacă Elena Udrea nu cere azil politic în Bulgaria. Pentru că are și aceasta posibilitate, atunci s-ar începe un proces de extrădare pe numele ei. Iar lucrurile s-a putea prelungi. Dar, din informațiile pe care le avem, evident pe surse, Elena Udrea își dorește să se întoarcă în țară.

Nu a fost fixată nici ziua și nici ora la care Elena Udrea ar ajunge la tribunal, însă procurorul a decis să prelungescă arestarea ei cu încă 72 de ore. Ea era reținută pentru 24 de ore în baza unei ordonanțe emise de Poliția de Frontieră din Bulgaria. Are instrumente la îndemână Elena Udrea mai departe atât în Bulgaria, cât și în România. Are o cerere depusă de avocatul ei înca din 2018 de recurs în casație înainte să fie formulată aceasta contestație în anulare în baza careia s-a dat decizia definitivă în Gala Bute.

Sunt informații referitoare la fuga ei, cum că ar fi așteptat sentința la Sofia potrivit unor surse judiciare, iar după ce instanta s-a pronunțat în cazul ei, aceasta a plecat mai departe spre Grecia. O ruta care nu-i este străina Elenei Udrea, pentru că și în 2018 când a decis să plece în Costa Rica tot prin Grecia a plecat. Atunci s-a dus cu prietena ei, Alina Bica, fosta șefă antimafia, acum a plecat cu șoferul ei. A fost prinsă la 2 ore si jumătate de la emiterea mandatului pe numele ei, la Kulata. Udrea nu a apucat să treacă în Grecia și de acolo a fost preluată de politiști. 

Elena Udrea este anchetată în trei dosare penale, dar Gala Bute este singurul în care s-a dat o decizie definitivă. Fostul ministru al Turismului mai are o condamnare de opt ani de închisoare în dosarul campaniei prezidenţiale din 2009 şi a fost trimisă în judecată şi în dosarul Hidroelectrica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Elena Udrea va afla sâmbătă când va fi extrădată în România. Fostul ministru rămâne în arest în Bulgaria