Antena Meniu Search
x

Elon Musk ar urma să viziteze China în această săptămână, pentru prima oară în 3 ani. Va merge şi la fabrica Tesla din Shanghai

Directorul general al Tesla, Elon Musk, este de aşteptat să viziteze China săptămâna aceasta, au declarat trei persoane care cunosc subiectul, în ceea ce ar fi prima sa călătorie în această ţară în ultimii trei ani.

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 22:45

Elon Musk ar urma să viziteze China în această săptămână, pentru prima oară în 3 ani. Va vizita fabrica Tesla din Shanghai
Elon Musk ar urma să viziteze China în această săptămână, pentru prima oară în 3 ani. Va vizita fabrica Tesla din Shanghai - Profimedia Images

Musk ar urma să se întâlnească cu înalţi oficiali chinezi şi să viziteze fabrica Tesla din Shanghai, au spus două dintre surse. Nu a fost imediat clar cu cine se va întâlni Musk şi ce vor discuta. Persoanele cu informaţii despre călătorie au refuzat să fie numiţi, deoarece problema este privată. Tesla şi Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat al Chinei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, potrivit news.ro.

Fabrica din Shanghai este cel mai mare centru de producţie

Reuters a relatat în martie că Musk plănuia o călătorie în China şi dorea o întâlnire cu premierul chinez Li Qiang încă din aprilie, în funcţie de disponibilitatea lui Li. China este a doua cea mai mare piaţă a Tesla după Statele Unite, iar fabrica sa din Shanghai este cel mai mare centru de producţie al producătorului de maşini electrice.

Musk deţine şi platforma de social media Twitter, care este interzisă în China, deşi unii oameni o accesează prin reţele private virtuale (VPN). Călătoria va marca prima vizită a lui Musk în China, de când a făcut furori pe internet, dansând pe scenă în timpul unui eveniment la fabrica Tesla din Shanghai, la începutul anului 2020.

Pe acelaşi subiect

Ar avea loc, de asemenea, într-un moment în care Tesla se confruntă cu mai multe probleme, inclusiv intensificarea concurenţei cu producătorii auto chinezi care îşi exportă vehiculele electrice fabricate în China, pe măsură ce cererea pe cea mai mare piaţă auto din lume scade.

Tesla nu a oferit încă nicio actualizare cu privire la planurile sale de a creşte producţia cu 450.000 de vehicule pe an la fabrica sa din Shanghai, deşi a declarat în aprilie că va construi o fabrică în Shanghai pentru a produce produse de stocare a energiei Megapack.

Tesla va construi o fabrică şi în Mexic

Compania a prezentat autorităţilor locale planuri de extindere a capacităţii de producere a grupurilor motopropulsoare la uzina din Shanghai, la 1,75 milioane de unităţi anual. Planificatorul de stat al Chinei s-a confruntat cu un exces de capacitate în industria sa auto, cu peste 100 de producători, şi a fost avertizat cu privire la aprobarea unei noi capacităţi de producţie.

Musk a declarat pentru CNBC, la începutul acestei luni, că "există unele constrângeri privind capacitatea noastră de a ne extinde în China". El a adăugat: "Nu este o problemă de cerere". În acelaşi interviu, Musk a spus că tensiunile dintre Statele Unite şi China "ar trebui să fie o preocupare pentru toată lumea".

Tesla construieşte o fabrică în Mexic, care va produce o maşină electrică la un preţ mai mic, construită pe platforma sa de următoarea generaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Elon Musk ar urma să viziteze China în această săptămână, pentru prima oară în 3 ani. Va merge şi la fabrica Tesla din Shanghai