Antena Meniu Search
x

Elon Musk vrea să ajute Turcia cu sateliți Starlink, în urma cutremurelor devastatoare, dar Ankara l-a refuzat

Guvernul Turciei a refuzat propunerea lui Elon Musk de a trimite sateliții Starlink, în urma cutremurelor devastatoare care au lovit țara, potrivit Bloomberg. Bilanţul, încă provizoriu, al cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a ajuns la aproape 5.000 de morţi şi peste 20.000 de răniţi.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 16:08

Elon Musk vrea să ajute Turcia cu sateliți Starlink, în urma cutremurelor devastatoare, dar Ankara l-a refuzat
Elon Musk vrea să ajute Turcia cu sateliți Starlink, în urma cutremurelor devastatoare, dar Ankara l-a refuzat - Profimedia Images

Musk a anunțat pe Twitter că una dintre companiile sale, Space Exploration Technologies ar putea furniza rețeaua de sateliți Starlink imediat ce este aprobată de guvernul de la Ankara. Însă, un oficial a declarat, sub protecția anoimatului, că îi mulțumește miliardarului american, dar țara sa are suficienți sateliți. Turcia are stații de bază care funcționează cu baterii, deși electricitatea nu poate fi furnizată în unele zone, a spus oficialul.

243 de replici ale cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria au fost înregistrate în regiunea de frontieră turco-siriană până în prezent, potrivit datelor furnizate de AFAD, organismul public de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia.

Bilanţul puternicelor seisme care au zguduit ţara a ajuns la peste 5.000 de decese și aproape 20.000 de răniți, în Turcia şi Siria.

Rula Amin, purtător de cuvânt al UNHCR pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, a declarat pentru DPA că din cauza numărul mare de replici, oamenilor le-a fost prea frică să rămână în casele lor, însă nu au avut unde să se ducă din cauza temperaturilor aflate la limita îngheţului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Elon Musk vrea să ajute Turcia cu sateliți Starlink, în urma cutremurelor devastatoare, dar Ankara l-a refuzat