Antena Meniu Search
x

Elveția, țară neutră, respinge planul danezilor de a trimite Ucrainei vehicule blindate Piranha III

Guvernul elveţian a opus veto la cererea Danemarcei de a trimite Ucrainei vehicule blindate pentru transport de trupe fabricate în Elveţia, invocând politica sa de neutralitate de a nu furniza arme în zonele de conflict, a informat miercuri canalul elveţian de televiziune SRF, scrie Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.06.2022, 11:39

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) a respins cererea Danemarcei de a oferi aproximativ 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Piranha III Ucrainei, a anunţat SRF, citând confirmarea din partea agenţiei.

Elveţia neutră cere ţărilor străine care cumpără arme elveţiene să solicite permisiunea de a le reexporta.

În aprilie, ţara a respins reexportul de muniţie fabricată în Elveţia şi utilizată în tancurile antiaeriene pe care Germania le trimite în Ucraina. Ea a respins de asemenea cererea de arme a Poloniei pentru a ajuta Ucraina vecină.

Elveţia s-a despărţit de practica trecută şi a adoptat sancţiunile Uniunii Europene menite să pedepsească Rusia pentru invadarea Ucrainei, o incursiune pe care Moscova o descrie ca fiind operaţiune armată specială de dezarmare şi "denazificare" a Ucrainei, aminteşte Reuters.

Dar neutralitatea elveţiană se confruntă cu cel mai mare test din ultimele decenii în timp ce o dezbatere internă are loc asupra modului de interpretare a politicii ce a menţinut Elveţia în afara ambelor războaie mondiale din secolul XX.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri externe » Elveția, țară neutră, respinge planul danezilor de a trimite Ucrainei vehicule blindate Piranha III