Antena Meniu Search
x

Elveţienii legalizează prin referendum căsătoria între persoane de acelaş sex, cu posibilitatea de a adopta copii

Duminică, elveţienii s-au pronunţat prin referendum, în proporţie de 64%, în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, potrvit unui sondaj la ieşirea de la urne efectuat de institutul gfs.bern. Astfel, Elveţia se aliniază majorităţii ţărilor din Occident.

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 17:07

Referendum pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în Elveţia
Referendum pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în Elveţia - Profimedia

Elveţienii şi-au exprimat duminică opţiunea pentru sau împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit unui sondaj efectuat de institutul gfs.bern la ieşirea de la urne, 64% din votanţi sunt de acord cu mariajele civile între persoane gay, în concordanţă cu tendinţa generală din Occident, relatează AFP, potrivit news.ro.

Cuplurile de acelaşi sex vor putea adopta copii

În prezent, cuplurile de acelaşi sex pot încheia un parteneriat civil, însă noul text de lege prevede că aceştia vor putea adopta şi copii. Primele estimări depăşesc previziunile de dinainte de scrutin, care înclinau oricum balanţa în favoarea susţinătorilor uniunii legale între persoane de acelaşi sex. Iniţial, statisticile realizate la începutul lunii septembrie arătau astfel: 55% pentru tabăra ”pentru” şi 27% pentru cei ”împotrivă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Elveţienii legalizează prin referendum căsătoria între persoane de acelaş sex, cu posibilitatea de a adopta copii