Antena Meniu Search
x

Englezii au aprobat un nou medicament contra Covid-19, pe bază de anticorpi monoclonali. Ce eficienţă are

Britanicii au aprobat un nou tratament în lupta contra Covid-19.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 12:36

Englezii au aprobat un nou medicament contra Covid-19, pe bază de anticorpi monoclonali. Ce eficienţă are
- Shutterstock

Xevudy (sotrovimab) este un medicament pe bază de anticorpi monoclonali, produs de GlaxoSmithKline (GSK), care a primit aprobare de utilizare de la autorităţile de reglementare di Marea Britanie. Potrivit Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie, medicamentul este destinat cu precădere persoanelor care prezintă risc ridicat de a dezvolta forme grave de Covid-19.

Eficienţă ridicată dacă este administrat de la primele simptome

Conform celor de la GSK, producătorii tratamentului, noul medicament reduce riscul de spitalizare şi de deces cu 79%. "Sunt încântată să spun că acum avem un alt tratament sigur și eficient pentru Covid-19, Xevudy (sotrovimab), pentru cei cu risc de a dezvolta forme grave ale bolii. Acesta este încă un alt tratament care s-a dovedit a fi eficient în protejarea celor mai vulnerabili la Covid-19 și înseamnă un alt pas important în lupta noastră împotriva acestei boli devastatoare. Fără compromisuri cu privire la calitate, siguranță și eficacitate, publicul poate avea încredere că MHRA a efectuat o evaluare solidă și amănunțită a tuturor datelor disponibile", a declarat pentru Metro.co.uk, medicul June Raine, directorul executiv al Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie.

Experţii britanici spun că studiile preliminare ale Xevudy au indicat o eficienţă ridicată atunci când tratamentul a fost utilizat în stadiile incipiente ale bolii. "Atunci când a fost administrat în stadiile incipiente ale infecției, sotrovimabul s-a dovedit a fi eficient în reducerea riscului de spitalizare și deces la persoanele cu risc ridicat cu COVID-19 simptomatic. Pe baza datelor analizate de Comisia pentru Medicamente Umane și de grupul său de experți, este clar că sotrovimabul este un alt tratament sigur și eficient care ne ajută în lupta noastră împotriva COVID-19", a declarat Munir Pirmohamed, președintele Comisiei pentru Medicamente Umane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Englezii au aprobat un nou medicament contra Covid-19, pe bază de anticorpi monoclonali. Ce eficienţă are