Antena Meniu Search
x

Eugen a murit după ce și-a scos singur doi dinți, în Italia. Povestea românului, una a suferinței, a exploatării, dar și a umanității

Fiecare moarte are povestea ei, iar moartea românului Eugen Munteanu, după ce și-a scos doi dinți singur, pentru că nu avea bani să meargă la dentist, în Italia, spune o poveste despre suferință, despre abuz de putere, despre exploatare, dar și despre gesturi umanitare, scrie cotidianul Quotidiano.

Fiecare moarte are povestea ei, iar moartea românului Eugen Munteanu, după ce și-a scos doi dinți singur, pentru că nu avea bani să meargă la dentist, în Italia, spune o poveste despre suferință, despre abuz de putere, despre exploatare, dar și despre gesturi umanitare, scrie cotidianul Quotidiano.

Eugen Munteanu, 55 de ani, a murit, în această săptămână, la spitalul Beato Angelo, din Acri, la câteva ore după ce a fost internat, din cauza unei septicemii. În urmă cu câteva zile, și-a scos singur doi dinți, pentru că nu avea bani să meargă la dentist. 

O poveste despre suferință, despre exploatare, despre umanitate

Povestea dramatică a lui Eugen e povestită de ediția tipărită a ziarului Quotidiano, quotidianodelsud.it.

Pe acelaşi subiect

Eugen Munteanu plecase recent în Italia și se stabilise la Acri, Cosenza, împreună cu concubina lui și fratele acesteia.

"Românii au ajuns în Italia cu speranța unui trai mai bun și lăsând în spate o viață grea în România. După ce au lucrat o vreme pentru o firmă din Acri, au rămas fără loc de muncă, după ce patronul a refuzat să-i mai plătească. Cei trei s-au trezit pur și simplu în stradă și s-au refugiat într-o baracă în parcul din Serralonga, la mai puțin de zece kilometri de centrul orașului", scrie sursa citată.

În ajutorul românilor au intervenit serviciile sociale din oraș, preotul Don Giampiero Fiore luându-și responsabilitatea de a avea grijă de ei.

Le-a cumpărat haine și mâncare, iar un om de afaceri din oraș le-a oferit găzduire.

Timp de câteva luni, Eugen și ceilalți români au avut parte de o masă gratuită, la prânz, la cantina socială "Mensa del Girasole", administrată de asociația "Susy, zâmbetul lui Dumnezeu", care de de ani de zile le oferă o masă caldă celor care au nevoie.

Cei care le serveau la mese puneau chiar deoparte o parte de mâncare și o dădeau oamenilor, pentru ca aceștia să mănânce și seara.

După ce românii nu au mai fost văzuți în ultimele zile, oamenii au început să se îngrijoreze și au cerut informații de la serviciile sociale.

Eugen nu a avut bani pentru a merge la dentist

Așa a ajuns vestea morții lui Eugen, care s-a hotărât să-și scoată singur doi dinți, din cauza unor dureri puternice.

După extracţii, a început coșmarul românului. Bărbatul de 55 de ani a început să se simtă din ce în ce mai rău. A suferit aşa câteva zile, până când prietenii lui l-au dus la spitalul Beato Angelo, din Acri.

Spitalul din Acri, unde a murit Eugen Munteanu, un roman care si-a scos dintii singur

Acolo, Eugen a murit în doar câteva ore, din cauza unei septicemii.

Acum, este doliu în micuța comunitate de la adăpostul "Mensa del Girasole", scrie Quotidiano.

Președintele asociației Rosetta Nigro și colaboratorii acestuia se întreabă dacă ar fi putut face ceva pentru a-l salva pe Eugen. 

Există sentimentul că cei trei oameni disperați au fost lăsați singuri acolo. Însă, oamenii au încercat să facă ceva și fiecare va trăi cu întrebarea dacă a făcut destul pentru aceste suflete pierdute, mai scrie sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Eugen a murit după ce și-a scos singur doi dinți, în Italia. Povestea românului, una a suferinței, a exploatării, dar și a umanității