Antena Meniu Search
x

Eurodeputaţii votează astăzi rezoluţia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Parlamentul European este mai eficient decât presupuneau autorităţile de la Bucureşti! Eurodeputaţii vor vota peste câteva ore rezoluţia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 08:30

Politicienii vor evalua măsurile referitoare la controalele temporare la frontiere şi vor solicita oficialilor ambelor ţări să respecte normele actuale de liberă trecere. Majoritatea eurodeputaţilor au îndemnat statele-membre să admită faptul că atât România, cât şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile de intrare în Zona Schengen.

În orice caz, dacă rezoluţia va fi adoptată în Parlamentul European, această nu va avea efect legislativ. Decizia finală revine guvernelor statelor din blocul comunitar, care se vor întruni în luna decembrie, în cadrul Consiliului Justiţiei şi Afacerilor Interne. Pe scurt, JAI.

Consiliul se reuneşte, de obicei, o dată la trei luni şi, pentru ca o propunere să devină lege, este nevoie de unanimitate. Autoritățile din România speră să convingă Olanda, iar pe 8 decembrie să aibă un vot pozitiv pentru Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Eurodeputaţii votează astăzi rezoluţia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen