Antena Meniu Search
x

Video Europa, Asia și America, lovite de caniculă. Valul de căldura Charon a adus temperaturi de 48 de grade Celsius în Italia

Toată planeta fierbe! Trei valuri de aer fierbinte au lovit în acelaşi timp Europa, Asia şi Statele Unite. Pe continentul nostru a fost ziua cea mai caldă a anului: 48 de grade Celsius în Italia şi 44 în Spania. Din cauza temperaturilor extreme, mulţi turişti britanici îşi anulează vacanţa în ţările mediteraneene. Ministerul român de Externe a emis avertizare de călătorie în Spania şi Italia. 

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 21:17

Vezi și

Celebra Fontana di Trevi, din Roma, are dublu rol zilele acestea. Nu este doar obiectiv turistic, este şi locul unde vin turiştii să se răcorească. De vină e noul val de căldură, Charon, care a lovit Italia şi a pus bulina roşie de căldură extremă pe 20 de mari oraşe. Turiştii şi locanicii încearcă să reziste cu apă şi multă îngheţată.

"Am venit să iau (o sticlă cu apă - n.red. ). Am băut şase sticle de dimineaţă până acum şi o să mai beau multe până termin munca."

Este atât de cald că un climatolog a comparat Italia cu un cuptor de pizza imens. Cea mai fierbinte a fost Sicilia - peste 47 de grade Celsius la prânz, în Sardinia au fost 44 de grade, 40 la Roma şi 36 la Florenţa. Foarte cald a fost şi în Spania, 38 de grade la Madrid şi tot atâtea în Cordoba. În Turcia, în Antalya au fost 36, iar la Izmir 37 de grade Celsius la umbră. 

Canicula a adus în Spania şi teribilele incendii de vegetaţie. Patru mii de oameni au fost evacuaţi din insulele Canare. Unii locanici au scăpat la limită, după ce au trecut printr-un zid de foc. 

Pe acelaşi subiect

"Ce prăpăd, Dumnezeule! Bine că am scăpat!"

Canicula a lovit și SUA

Şi peste ocean este la fel de rău. 90 de milioane de americani au primit alerte de caniculă. Staţiile meteo au anunţat peste 53 de grade Celsius în Valea Morţii. În Phoenix, Arizona, temperaturile au sărit de 43 de grade 19 zile la rând. Iar în Las Vegas, unităţile de primiri urgenţe de la spitale nu mai fac faţă victimelor caniculei 

Medic: "Arsurile de gradul al doilea sunt des întâlnite. Dacă te duci la piscină şi calci pe ciment, probabil sunt 60 de grade Celsius." 

Al treilea val de căldură afectează Asia. China a bătut recordul pentru jumătatea lui iulie: peste 52 de grade Celsius. Şi Japonia fierbe - 32 dintre cele 47 de prefecturi au alerte de caniculă.

"Este ca într-o saună, este foarte greu să respiri."

Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că există un risc major de atacuri de cord în emisfera nordică din cauza valurilor de căldură. În acelaşi timp, sudul Chinei şi Vietnamul au fost devastate de ciclonul Talim, care a adus vânt puternic, ploi torenţiale şi valuri cât o casă cu două etaje. Zeci de mii de oameni au fost evacuţai, iar sute de zboruri au fost anulate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Europa, Asia și America, lovite de caniculă. Valul de căldura Charon a adus temperaturi de 48 de grade Celsius în Italia