Antena Meniu Search
x

Video Europa începe relaxarea. Maghiarii au putut merge la terase, se reiau evenimentele în aer liber în Italia. Se ridică restricții și în UK

Cu mai bine de o lună înainte de începerea verii, tot mai multe ţări europene relaxează măsurile. Pentru prima oară anul acesta, maghiarii au putut lua masa la terase. Şi italienii se vor putea bucura din nou de evenimente în aer liber de mâine.

de Redactia Observator

la 25.04.2021, 21:58

Vezi și
  • Marea Britanie a anunţat că va lua măsuri similare, însă asta tot nu a oprit mai multe proteste care au devenit violente

Cu muzică şi pahare ciocnite, centrul Budapestei a revenit la viaţă. După şase luni cu lacătul pe uşă, restaurantele au întâmpinat din nou clienţii, la exterior. 

Abel Zsendovits, patronul unui bar din Budapesta: Este un sentiment incredibil când văd că oamenii zâmbesc din nou, că ciocnesc paharele, că nu mai poartă măşti în spaţii deschise. Atât de mulţi oameni simt că este o zi a libertăţii. Mulţi au petrecut jumătate de an în case, unii chiar mai mult. Au fost închişi şi nu au socializat. 

Cu 35% din populaţie vaccinată, Ungaria este fruntaşă la imunizare în Uniunea Europeană. De săptămâna viitoare, teatrele, sălile de cinema, de sport şi piscinele se vor redeschide pentru cei vaccinaţi sau vindecaţi de COVID. 

Italia, la un pas de relaxare

Pe acelaşi subiect

Italienii nu au mai aşteptat relaxarea oficială a măsurilor şi au împânzit străzile din marile oraşe. Din acest motiv, poliţiştii din Roma au fost nevoiţi să închidă mai multe artere. De mâine, teatrele, muzeele şi sălile de cinema se vor redeschide iar evenimentele în aer liber vor fi reluate, în zonele cu rata de infectare scăzută. 

Restricţiile impuse în Regat au scos mii de oameni in stradă. Hyde Park din Londra a devenit scena violenţelor între protestari şi Poliţia Metropolitană. 8 agenţi au fost răniţi, după ce au fost loviţi de mai mulţi participanţi cu sticle şi pietre. Un alt protest a avut loc pe străzile din centrul capitalei britanice.

De mâine, Regatul Unit intră într-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor. Târgurile şi parcurile de distracţii îşi reiau activitatatea şi sunt permise din nou sporturi în aer liber şi nunţi cu maximum 30 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa începe relaxarea. Maghiarii au putut merge la terase, se reiau evenimentele în aer liber în Italia. Se ridică restricții și în UK