Antena Meniu Search
x

Video Europa, sub amenintarea unui accident nuclear major, după ce un reactor de la Zaporojie a fost lovit de o dronă

Avertisment care ne dă fiori: suntem amenintaţi de un accident nuclear major în Europa, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică. Un reactor nuclear al celei mai mari centrale din Europa, cea de la Zaporojie din Ucraina, a fost lovit de o dronă. 

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 20:44

Vezi și

Atacul a avut loc în plină zi. Prima dronă a lovit în apropierea centralei nucleare Zaporojie, unde 3 oameni ar fi fost răniţi. Câteva minute mai târziu o altă dronă a căzut pe cupola unuia dintre cele 6 reactoare oprite.Nivelul de radiaţii este stabil, însă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică avertizează că astfel de atacuri pot pune în pericol siguranţa continentului.   

Europa, sub amenintarea unui accident nuclear major

Astfel de atacuri cresc semnificativ riscul unui accident nuclear major. Nimeni nu poate beneficia, politic sau militar, de pe urma unor astfel de acte împotriva unei centrale nucleare, a spus reprezentatul ONU Rafael Grossi. Centrala Zaporojie este cea mai mare din Europa, iar cele 6 reactoare au fost oprite când a fost capturată de ruşi în primul an de conflict. Acum niciuna din tabere nu îşi asumă atacul. 

Pe front, armata rusă loveşte tot mai des infrastructura energetică şi reuşeşte să câştige teren. Volodimir Zelenski are o previziune sumbră.

Pe acelaşi subiect

Volodomir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Fără ajutorul Congresului, ne va fi foarte greu să câştigăm, ne va fi greu chiar şi să supravieţuim. 

Singura salvare ar fi pachetul militar şi economic în valoare de 60 de miliarde de dolari promis de Statele Unite. Ajutorul este blocat din cauza neînţelegerilor dintre democraţi şi republicani, în Congres. 

Între timp, Moscova se pregăteşte pentru o ofensivă masivă de vară, indică publicaţia britanică The Economist. Următoarea ţintă ar fi al doilea oraş ca mărime din Ucraina - Harkov. Kremlinul vrea să transforme locul unde trăiesc 2 milioane de oameni într-o zonă gri, unde civilii nu vor mai putea să locuiască. Oraşul este atacat în continuu. Oamenii îşi petrec o bună parte din timp în buncăre. 

Kateryna, localnică: Era sticlă peste tot. Toate geamurile au fost distruse de la etajul 4, până la etajul 9. 

Fostul preşedinte Donald Trump ar avea un plan pentru a pune capăt războiului. Dacă va avea un nou mandat la Casa Albă, Trump va obliga Kievul să renunţe la teritorii în favoarea Rusiei, scrie publicaţia The Washington Post, care a avut acces la surse din apropierea fostului preşedinte. Ar fi vorba, de peninsula Crimeea şi regiunile Luhansk şi Doneţk, aflate sub control rusesc încă din 2014. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Europa, sub amenintarea unui accident nuclear major, după ce un reactor de la Zaporojie a fost lovit de o dronă