Antena Meniu Search
x

Un val de căldură a sufocat Europa. Spania, Germania sau Franţa sunt în alertă

Urmează zile de foc pentru Europa. Din Spania până în Germania, temperaturile vor urca până la 40 de grade, la umbră. Meteorologii se aşteaptă chiar la noi recorduri de căldură pentru luna iunie. Cea mai importantă mobilizare este în Paris, unde autorităţile au declanşat alerta.

de Redactia Observator

la 24.06.2019, 22:16

Vezi și

Urmează zile de foc pentru Europa. Din Spania până în Germania, temperaturile vor urca până la 40 de grade, la umbră. Meteorologii se aşteaptă chiar la noi recorduri de căldură pentru luna iunie. Cea mai importantă mobilizare este în Paris, unde autorităţile au declanşat alerta, iar medicii se tem că nu vor face faţă numărului mare de victime.

În Paris, din această seară parcurile şi piscinele rămân deschise peste noapte, iar localnicii şi turiştii pot găsi 800 de fântâni pentru a se hidrata oricând au nevoie. 

Autorităţile au amenajat pe stradă şi sute de camere dotate cu ventilatoare sau cu aer condiţionat. Astăzi, temperatura a atins 35 de grade. Vineri însă vor fi 40 la umbră. 

Pentru a evita o catastrofă precum cea din 2003, când mii de oameni au murit din cauza caniculei, în nordul Franţei a fost emis un cod de alertă, nivel 3.  Patru, cel mai ridicat, nu a fost activat niciodată. În spitale există deja zeci de oameni care au cerut ajutorul medicilor. 

În Spania sunt aşteptate peste 40 de grade în centrul ţării şi chiar 42 în sud-est. Iar turiştii cu planuri de vacanţă în Mallorca şi în insulele Canare se pot aştepta la o medie de 35 de grade. 

Pentru ca episodul de căldură extremă să nu le afecteze sănătatea, oamenii sunt sfătuiţi să evite alcoolul şi cafeaua, dar puţini par dispuşi să renunţe la ele, fie şi pentru câteva zile. 

În Anglia va fi mai cald ca la Rio, iar în Germania, joi, temperaturile vor depăşi 38 de grade la umbră. Episodul de caniculă va dura până în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un val de căldură a sufocat Europa. Spania, Germania sau Franţa sunt în alertă