Antena Meniu Search
x

Video Europa va sărbători Paştele catolic sub ameninţare teroristă. Nivel ridicat de alertă Italia: măsurile luate de autorităţi

Europa sărbătoreşte Paştele catolic sub ameninţarea teroristă. În Italia şi Franţa, nivelul alertei a fost ridicat, iar mii de poliţişti şi jandarmi au fost trimişi pe străzi pentru a asigura siguranţa ceremoniilor religioase. Asta după ce jihadiştii au ameninţat cu atacuri în Statele Unite şi pe continentul nostru. În timpul acesta, la Ierusalim şi Vatican credincioşii au marcat Vinerea Patimilor. 

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 21:24

Vezi și

Într-un apel pe Telegram, purtătorul de cuvânt al grupării Stat Islamic a cerut noi atacuri teroriste, împotriva creştinilor şi a evreilor. Imediat, marile ţări europene au reacţionat. La Roma, autorităţile vor acorda o atenţie specială muzeelor şi locurilor în care au loc evenimente religioase. 

În jurul Colosseumului au fost instalate detectoare de metal

Vaticanul şi traseul pe care Papa va parcurge Drumul Crucii vor fi supravegheate special de echipe antiterorism tot weekendul. În jurul Colosseumului au fost instalate detectoare de metal, iar marile artere vor fi închise total sau parţial. Măsuri similare au fost luate şi în alte oraşe. 

Matteo Piantedosi, ministrul italian de Interne: Nivelul alertei a crescut, fără dubii! Am planificat o întărire a prezenţei personalului de securitate în locurile în care, probabil, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, vor fi un număr mare de persoane. 

Pe acelaşi subiect

Şi Franţa este în alertă maximă de atentate

De la începutul săptămânii, şi Franţa este în alertă maximă de atentate. Paza a fost sporită în apropierea şcolilor, a spitalelor şi bisericilor. Iar pe străzi sunt mai multe patrule ale poliţiştilor şi ale militarilor special antrenaţi. Măsuri similare au fost luate şi de Austria, în special în Viena.

Riscul de incidente nu a afectat însă ceremoniile din Vinerea Patimilor. La Vatican, Papa Francisc a prezidat slujba în catedrala Sfântul Petru în faţa a sute de oameni. 

În Ierusalim, credincioşii au mers pe Drumul Crucii

În Ierusalim, credincioşii au mers pe Drumul Crucii până la Biserica Sfântului Mormânt. Mulţi dintre pelerini au purtat pe umeri cruci de lemn si s-au oprit pe parcurs de multe ori pentru rugăciuni.

Vinerea Mare a fost ziua în care Mântuitorul a fost răstignit pe cruce. În Filipine, catolicii au recreat momentul într-un ritual care are loc de zeci de ani şi atrage vizitatori din toate colţurile planetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Europa va sărbători Paştele catolic sub ameninţare teroristă. Nivel ridicat de alertă Italia: măsurile luate de autorităţi