Antena Meniu Search
x

Peste 100.000 de europeni s-au infectat cu noul coronavirus, în ultimele ore

A fost o joi neagră în Europa. Numărul de cazuri noi de COVID 19 confirmate a depăşit 100 de mii pe zi. Multe ţări au înregistrat cifre zilnice record de infectări şi spitalizări. A fost nevoie de doar 10 zile pentru a trece de la 6 la 7 milioane de infectaţi. OMS le-a cerut ţărilor europene să adopte restricţii mai stricte pentru a ţine în frâu pandemia.

de Redactia Observator

la 16.10.2020, 22:08

Vezi și
  • Cehia a ajuns la peste 9.700 de infectări raportate pentru o singură zi.
  • La fiecare șase minute un pacient infectat cu noul coronavirus ajunge la Reanimare, în Franța.

Epuizaţi şi furioşi, sute de angajaţi din sectorul sanitar au ieşit în stradă în ziua în care Franţa a atins un nou record- 30 de mii de noi infectări. Spun că măsurile luate de autorităţi sunt tardive şi ineficiente. 

Reclamaţiile lor au dus şi la deschiderea unei anchete în Franţa. Fostul premier, Edouard Philippe, actualul dar şi fostul ministru al Sănătăţii sunt cercetaţi de Curtea Supremă pentru cum au gestionat criza sanitară până acum. 

Olivier Veran, ministru al Sănătăţii: La fiecare minut, o persoană trece pragul spitalului din cauza bolii provocate de coronavirus. La fiecare minut. Iar la fiecare șase minute un bolnav în stare gravă intră la Reanimare.

Cehia, cu o populaţie de doar 10 milioane, a înregistrat pe parcursul săptămânii trecute o treime din totalul de cazuri de la debutul pandemiei. Peste 9 mii 700 doar ieri. 

Roman Prymula, ministrul ceh al Sănătăţii: Este sigur că această creştere va dura de la 10 zile la două săptămâni. 

Situaţia este critică în toată Europa. Cu peste 7 mii de noi cazuri, Germania a înregistrat un nou record. 19 mii de persoane au fost testate pozitiv în 24 de ore şi în Marea Britanie, unde Guvernul a anunţat deja că Londra va fi cu Liverpool pe lista oraşelor cu risc mare de infectare. 

După o acalmie de câteva luni, Italia a atins un nou vârf, de aproape 9 mii de cazuri. Medicii vorbesc deja de noi presiuni. 

Cristina Settembrese, asistent, Milano: Simţi ca şi cum eşti în tranşee, este un moment de calm, apoi ştii că deja trebuie să alergi. 

Organizația Mondială a Sănătății spune că situaţia din Europa este cea mai proastă din istorie şi avertizează că bilanţul s-ar putea agrava în sezonul rece. Modelele epidemiologice arată că dacă se relaxează măsurile de prevenţie din prezent, în prima lună a noului an numărul deceselor va fi de cinci ori mai mare decât a fost în primăvară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Peste 100.000 de europeni s-au infectat cu noul coronavirus, în ultimele ore