Antena Meniu Search
x

Video Evacuarea sinistraților din Herson, blocată de bombardamentele rusești. Lupte grele în primele etape ale contraofensivei

Ucraina a lansat mult aşteptata contraofensivă, titreaza presa internaţională. Militarii ruşi spun şi ei că au fost luaţi cu asalt de inamici, dar au reuşit să le respingă atacul. În Herson, zona afectată de detonarea barajului de la Kahovka se întinde pe 600 de kilometri pătraţi, iar mulţi dintre sinistraţi nu pot fi evacuaţi pentru că Rusia continuă bombardamentele. La Bucureşti, Ministerul de Externe anunţă că a cerut ambasadei Ruse să reducă numărul de angajaţi. România a cerut ca 51 de diplomaţi şi pesonal auxiliar să fie trimişi înapoi la Moscova.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 22:12

Vezi și

Contraofensiva ucraineană ar fi început după miezul nopţii. Anunţul a fost făcut de presa internaţională, care citează surse din armata ucraineană. De la cel mai înalt nivel, armata lui Putin confirmă la rândul ei că a fost atacată de soldaţii Kievului pe linia frontului din regiunea Zaporojie. Spun că inamicul a mobilizat aici unități de atac specializate, înarmate cu arme occidentale și instruite de NATO. 

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: "Astăzi, la ora 1.30 dimineaţa, în direcția Zaporojie, Inamicul a încercat să spargă apărarea noastră cu ajutorul brigăzii 47, care conţine 1.500 de oameni și 150 de vehicule blindate. Forțele de recunoaștere au detectat inamicul în timp util şi o lovitură preventivă a fost lansată de artilerie şi de aviație. Inamicul a fost oprit în toate cele patru direcții și s-a retras, având pierderi grele."

Ucrainenii păstrează tăcerea pe tema contraofensivei

Ucraina păstrează tăcerea. Nimeni nu are voie să vorbească oficial despre contraofensivă sau să publice imagini de pe front. Lansarea asaltului asupra ruşilor are loc la două zile după detonarea barajului din regiunea Herson. Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat azi zonele afectate. Este stare de calamitate pe o rază de 600 kilometri pătrati, după ultimul bilanţ. Zone întregi sunt în continuare sub ape şi sute de hectare de culturi au fost complet comprpmise. Sunt sinistraţi care abia acum ajung în adăposturi, după ce au stat fără apă şi mâncare. 

"Am lăsat tot în urmă, toată agoniseala, am plecat desculţi, fără nimic. Tot am lăsat. Câtă prostie!"

Rusia şi Ucraina continuă să se acuze reciproc după distrugerea barajului de pe Nipru. Vladimir Putin i-a transmis lui Recep Tayyip Erdogan că ucrainenii ar fi aruncat în aer barajul, la cererea Occidentului. De cealaltă parte, Volodimir Zelenski susţine că ruşii au tras inclusiv în salvatorii care au venit în ajutorul oamenilor aflaţi în zonele inundate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Evacuarea sinistraților din Herson, blocată de bombardamentele rusești. Lupte grele în primele etape ale contraofensivei