Antena Meniu Search
x

Evgheni Prigojin, dispărut de 10 zile, publică un mesaj pentru ruşi: Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front. Vă mulţumesc, băieţi

Război în Ucraina. Evgheni Prigojin a mulţumit poporului rus şi a promis noi victorii pe front, într-o înregistrare audio publicată pe Telegram la 10 zile după ce a dispărut şi nimeni nu ştie unde se află exact. 

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 13:42

Evgheni Prigojin, dispărut de 10 zile, publică un mesaj pentru ruşi: Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front. Vă mulţumesc, băieţi
Evgheni Prigojin - Telegram

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, care a dispărut din spaţiul public din data de 24 iunie, când a condus o rebeliune armată eşuată în Rusia, a publicat luni un mesaj audio în care mulţumeşte proporului rus pentru sprijin şi anticipează noi victorii pe front, dar fără să precizeze locul în care se află.

"Astăzi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând. Şi vă mulţumesc pentru asta", declară Prigojin în mesajul difuzat de canalul Telegram Grey Zone, apropiat de Grupul Wagner.

Potrivit lui Evgheni Prigojin, "marşul dreptăţii" care a durat 24 de ore, în cursul cărora mercenarii Wagner au străbătut circa 800 de kilometri şi aproape că au ajuns la Moscova, a avut ca obiectiv "lupta împotriva trădătorilor" şi "mobilizarea societăţii". "Cred că am realizat multe din toate aceste lucruri", susţine liderul Wagner.

În acelaşi timp, Prigojin s-a declarat convins că ruşii vor obţine în curând noi victorii. "Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front. Vă mulţumesc, băieţi", concluzionează el, fără să ofere mai multe detalii.

Pe acelaşi subiect

Prigojin: Marșul Dreptăţii a avut ca scop lupta împotriva trădătorilor și mobilizarea societății noastre

"Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de sprijinul vostru. Multumesc pentru asta. Vreau să înțelegeți că "Marșul nostru al Dreptăţii a avut ca scop lupta împotriva trădătorilor și mobilizarea societății noastre. Și cred că am reușit multe. În viitorul apropiat, sunt sigur că veți vedea următoarele victorii pe front. Mulţumesc băieţi!"

Acesta este al doilea mesaj audio din partea lui Prigojin de la revolta eşuată a grupului Wagner din 24 iunie şi de la plecarea sa anunţată în Belarus, unde omul de afaceri nu a fost văzut încă.

Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, a declarat - duminică - că mulţi dintre mercenarii grupului Wagner vor continua să servească Rusia.

În acelaşi timp, duminică, Grupul Wagner a anunţat că "suspendă temporar" activitatea centrelor sale de recrutare pentru o perioadă de o lună din cauza "neparticipării temporare la campania militară (din Ucraina) şi a relocării în Belarus". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Evgheni Prigojin, dispărut de 10 zile, publică un mesaj pentru ruşi: Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front. Vă mulţumesc, băieţi