Antena Meniu Search
x

Zelenski îl numeşte "slab" pe Putin: Puterea lui se prăbuşeşte. Jumătate de Rusia îl susţine pe Prigojin şi sprijină revolta gupului Wagner

Război în Ucraina. Vladimir Putin pierde controlul în Rusia, răspunsul său la adresa rebeliunii armate a Grupului Wagner a fost slab, consideră președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu exclusiv pentru CNN

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 15:09

Zelenski îl numeşte "slab" pe Putin: Puterea lui se prăbuşeşte. Jumătate de Rusia îl susţine pe Prigojin şi sprijină revolta gupului Wagner
Volodimir Zelenski - CNN

Putin s-a confruntat cu cea mai mare amenințare din ultimele două decenii la adresa autorității sale atunci când șeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat rebeliunea armată, anulată după 24 de ore. "Vedem reacția lui Putin. Este una slabă", a spus Zelenski într-un interviu acordat la Odessa lui Erin Burnett de la CNN.

Zelenski: Puterea lui Putin se prăbuşeşte

"În primul rând, vedem că Putin nu mai controlează totul. Faptul că Wagner a putut să avanseze în Rusia și cucerească anumite regiuni arată cât de ușor este de făcut asta. Putin nu controlează situația din regiuni", consideră Zelenski. "Toată acea verticală de putere pe care o avea înainte se prăbușește.”

Unii ruși i-au aplaudat pe luptătorii Wagner în timp ce Prigojin a lansat o provocare fără precedent la adresa autorității lui Putin. Zelenski susţine, citând serviciile secrete ucrainene, că Moscova monitorizează  susţinerea ruşilor faţă de Prigojin. Potrivit liderului de la Kiev jumătate din Rusia îl sprijină pe şeful Wagner și revolta grupului paramilitar.

Pe acelaşi subiect

Un oficial american a declarat sâmbătă pentru CNN că șeful CIA, Bill Burns, a vizitat recent Kievul și s-a întâlnit cu Zelenski și oficiali ucraineni din serviciile de informaţii.

Zelenski: Nu avem secrete faţă de CIA

Zelenski a declarat pentru CNN că a fost surprins de faptul că presa a relatat despre întâlnirea sa cu Burns. "Dialogul meu cu șeful CIA ar trebui să rămână întotdeauna în culise. Discutăm lucruri importante, cum ar fi de ce are nevoie Ucraina și cum este pregătită Ucraina să acționeze", a spus el. 

"Nu păstrăm secrete faţă de CIA, pentru că avem relații bune, iar serviciile noastre de informații discută între ele", a spus Zelenski. "Situația este destul de simplă. Avem relații bune cu șeful CIA și vorbim. I-am spus despre toate lucrurile importante legate de câmpul de luptă, de care avem nevoie".

Bill Burns a călătorit la Kiev înainte de rebeliunea armată a lui Prigojin, prin urmare nu a fost un subiect de discuție, a declarat oficialul american pentru CNN.

Zelenski: Rebeliunea lui Prigojin a afectat foarte mult Rusia pe câmpul de luptă

În contradicţie cu comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, Zelenski susţine că rebeliunea lui Prigojin a afectat foarte mult forţa Rusiei pe câmpul de luptă și ar putea fi benefică pentru contraofensiva Ucrainei.

Nu a existat nicio schimbare vizibilă pe câmpul de luptă în timp ce rebeliunea avea loc în Rusia a spus Zalujnîi, săptămâna trecută într-un interviu pentru The Washington Post. "Nu am simțit că apărarea lor a devenit mai slabă pe undeva", a spus el.

Zelenski: Nu va fi victorie fără Crimeea

Zelenski i-a spus şefului CIA că obiectivul său final este să elibereze Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014. "Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Și atât timp cât Crimeea se află sub ocupația rusă, înseamnă că războiul nu s-a încheiat", a spus el.

Întrebat dacă există vreun scenariu în care ar putea negocia pace fără a lua înapoi Crimeea, Zelenski a răspuns: "Nu va fi victorie atunci."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski îl numeşte "slab" pe Putin: Puterea lui se prăbuşeşte. Jumătate de Rusia îl susţine pe Prigojin şi sprijină revolta gupului Wagner