Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Lui Petrică Mîţu Stoian i s-a descoperit sânge în plămâni la autopsie. Ce s-ar fi întâmplat în timpul terapiei cu oxigen

Lacrimi şi anchete după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Potrivit surselor Observator, autopsia a arătat că plămânii artistului sângerau. Una dintre ipotezele luate în calcul este că terapia cu oxigen i-a fost fatală.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 19:22

Vezi și

Cei de la clinică se apără: artistul a fost consultat înainte şi s-a simţit bine după tratament. Însă un alt pacient este acum la terapie intensivă în urma primei şedinţe în camera hiperbară.  

Pe o ploaie rece, Petrică Mîţu Stoian a fost primit în aplauze şi lacrimi, la Ansamblul "Maria Tănase" din Craiova. Sicriul a fost depus în sala unde artistul obişnuia să facă repetiţii. Foştii colegi i-au cântat la căpătâi. 

"Singur pe lume, dar iubit de toată lumea. Aşa cum spune el: Verde-i frunza, verde-i iarba, dacă nu-i Mîţu, degeaba". "În aparenţă, era un tip foarte deschis, dar în sufletul lui să ştiţi că avea un gol imens. Că n-avea un copil şi i-a lipsit familia dintotdeauna", spun foştii lui colegi.

Ce s-ar fi întâmplat în timpul terapiei cu oxigen

Pe acelaşi subiect

Potrivit surselor Observator, necropsia a arătat că artistul a suferit sângerări la nivelul plămânilor în urma unei contuzii pulmonare. Avea plămânii afectaţi în proporţie de 70%.

Cosmin Librimir - director medical SJU Reşiţa: Ce înseamnă contuzie pulmonară? Între alveola, cea mai mică unitate a plămânului, şi vasul de sânge se produce o ruptură. Lângă, apare un lichid. Dacă are 70%afectare pe contuzie, din păcate, este un caz pierdut.

Un lanţ de coincidenţe nefericite sau o eroare medicală? Sunt întrebările la care trebuie să răspundă anchetatorii. Cheia ar putea fi terapia cu oxigen şi barocamera, locul unde artistul a mers pentru a se recupera după COVID. Din punct de vedere medical, este posibil ca aerul introdus în organism cu presiune ridicată să afecteze ţesuturile şi organele. În termeni medicali, se numeşte "barotraumă".

Cosmin Librimir - director medical SJU Reşiţa: Plămânul este aşa: primeşte aer, primeşte sânge şi face schimb. Dacă una din astea trei este afectată, deja s-a dat totul peste cap. În barotraumă, avem tulburare pe vasul de sânge, avem tulburare pe alveolă. 

Una dintre surorile artistului a reuşit să vorbească cu el cu puţin înainte să moară.

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîţu Stoian: Că dacă îmi spuneai din timp, te duceam în Austria, te duceam în Ungaria. A regretat chestia asta că s-a dus acolo. Mi-am dat seama din privire.

Medicul de la clinica privată unde a avut loc procedura susţine că a verificat documentele medicale ale pacientului, în prezenţa unui nepot. În plus, în cazul unei barotraume, pacientul ar fi trebuit să se simtă rău imediat, nu după nouă ore. 

Atac de panică la sfârşitul şedinţei

Dr. Bogdan Matei, medic clinica privată: Domnul Petru Mîţu Stoian a fost competent înainte şi după prima expunere la oxigen hiperbar.

Cu trei zile înainte de moartea lui Petrică Mîţu Stoian, la Spitalul din Reşiţa a ajuns, de la aceeaşi clinică, un alt pacient care s-a simţit rău în timpul primei şedinţe de terapie cu oxigen.

Bărbatul este internat la terapie intensivă cu pneumotorax. Practic, are plămânii în colaps.

Dr. Bogdan Matei, medic clinica privată: Spre sfârşitul şedinţei a devenit foarte anxios, a avut un atac de panică. Orice pacient intră înăuntru are acest minim risc care creşte cu alte situaţii. Inclusiv eu am făcut pneumotorax în iulie din cauza expunerii profesionale. 

Barocamera produsă în Germania a fost adusă la clinică în urmă cu un an şi până acum a fost folosită de 600 de pacienţi. O şedinţă costă 300 de lei, la care se mai adaugă 150 de lei, cazarea şi masa.  Clinica este în continuare deschisă.

Reporter-angajată clinică: Ar trebui să-şi facă nişte analize înainte să vină?

Cu trei zile înainte, o să avem nevoie neapărat de o rază la plâmâni şi de o analiză INR (n.r. indice de coagulare).

DSP a anunţat că va face anchete, atât la clinica privată cât şi la Spitalul din Reşiţa, unde Petrică Mîţu Stoian şi-a trăit ultimele clipe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Lui Petrică Mîţu Stoian i s-a descoperit sânge în plămâni la autopsie. Ce s-ar fi întâmplat în timpul terapiei cu oxigen