Antena Meniu Search
x

Video "Exercițiu de descurajare nucleară". Armata SUA a lansat o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III

Armata Statelor Unite ale Americii a lansat o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III, în ceea ce a fost numit un "exerciţiu de descurajare nucleară", informează CBS News.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 18:38

"Exercițiu de descurajare nucleară". Armata SUA a lansat o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III
- Captura YouTube

Racheta a parcurs 6.700 de kilometri, din California până în Pacificul de Nord-Vest, mai exact până în Insulele Marshall. "Acest test de lansare face parte din activitățile de rutină și periodice menite (…) pentru a descuraja amenințările secolului XXI și pentru a ne liniști aliații. Astfel de teste au mai avut loc de peste 300 de ori înainte, iar acest test nu este rezultatul evenimentelor mondiale actuale", se arată într-un comunicat al armatei americane.

Armata SUA are în dotare peste 400 de astfel de rachete

Un al doilea test va fi efectuat tot în cursul acestei săptămâni. "Aceste verificări au o semnificație imensă, nu numai pentru apărarea națiunii noastre, dar servesc, de asemenea, ca moment crucial în prezentarea capacităților excepționale și a expertizei echipei noastre dedicate", a declarat colonelul Bryan Titus, vice-comandant al unității militare Space Launch Delta 30, care gestionează operațiunile de lansare de pe coasta de vest a SUA.

Articolul continuă după reclamă

Primele rachete Minuteman III au intrat efectiv în dotarea armatei americane în 1970. În prezent, Armata SUA are peste 400 de astfel de rachete balistice intercontinentale în bazele de pe întreg teritoriul american.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Stiri externe » "Exercițiu de descurajare nucleară". Armata SUA a lansat o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III