Antena Meniu Search
x

Galerie foto Exercițiu militar înfiorător în Coreea de Nord: Kim Jong-un și soția au urmărit "atacarea Sudului cu arme nucleare tactice"

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a spus că forțele sale armate sunt "complet pregătite să lovească și să distrugă ținte în orice moment și din orice locație", transmite The Guardian.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 16:47

Recentele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord au demonstrat capacitatea țării de a efectua lovituri cu arme nucleare tactice, a declarat liderul Kim Jong-un, adăugând că forțele sale sunt "complet pregătite să lovească și să distrugă ținte în orice moment și din orice locație". Kim Jong-un, care luna trecută a declarat că transformarea Coreei de Nord într-o putere nucleară este "ireversibilă", a precizat că exercițiile au fost "un avertisment evident și o demonstrație clară" pentru inamicii țării.

Rachetele nucleare tactice cu rază scurtă de acțiune ale regimului de la Phenian nu ar putea să lovească inamicul numărul 1, Statele Unite ale Americii, dar teoretic ar putea fi folosite împotriva Sudului și a Japoniei. Într-un raport difuzat luni, agenția de presă de stat KCNA a declarat că Kim a ordonat testele ca răspuns la exercițiile maritime la scară largă ale forțelor sud-coreene, japoneze și americane.

Tokyo și Washington au reluat recent exercițiile, inclusiv desfășurarea portavionului cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan în apele de pe coasta de est a Coreei de Sud - o mișcare care a înfuriat Phenianul, unde exercițiile sunt văzute ca o repetiție pentru o invazie. Ca răspuns, Coreea de Nord "a decis să organizeze exerciții militare sub simularea unui război real", a raportat KCNA.

Unitățile armatei implicate în "operarea armelor nucleare tactice, au organizat exerciții militare între 25 septembrie și 9 octombrie pentru a verifica și a evalua capacitatea de descurajare a războiului și de contraatac nuclear", se arată în raport, confirmând că dictatorul Kim a condus personal exercițiile.

Pe acelaşi subiect

Armele nucleare tactice, o prioritate pentru Kim Jong-un

Fotografiile oficiale l-au arătat pe Kim, alături de soție, la toate lansările de rachete și exercițiile, dând ordine și pozând alături de soldați zâmbitori. "Cu siguranță urmăresc o armă nucleară tactică", a spus analistul de securitate din SUA, Ankit Panda. "Bănuiesc că vor nucleariza treptat multe dintre noile lor rachete cu rază scurtă de acțiune, inclusiv rachetele de manevră", a mai spus acesta.

Faptul că Coreea de Nord a descris toate cele șapte lansări recente de rachete ca fiind legate de "unități tactice de operațiuni nucleare" este semnificativ, a adăugat el, deoarece inventarul include totul, de la rachete balistice cu rază scurtă și cu rază medie de acțiune, până la o nouă rachetă scurtă cu rază de acțiune concepută pentru a fi lansată dintr-un submarin.

Kim Jong-un, care a prezidat îmbunătățiri dramatice ale dezvoltării rachetelor și nucleare, în ciuda anilor de sancțiuni ONU, și-a dorit de mult timp să achiziționeze arme nucleare tactice - arme mai mici și mai ușoare concepute pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă - și a făcut din asta o prioritate la un congres cheie al partidului din ianuarie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Exercițiu militar înfiorător în Coreea de Nord: Kim Jong-un și soția au urmărit "atacarea Sudului cu arme nucleare tactice"