Antena Meniu Search
x

Explozie de cazuri Covid în Germania. Peste 50.000 de noi infectări, a patra zi consecutivă cu bilanț record

Germania a raportat joi 50.196 de cazuri noi de infectări cu Covid, un nou maxim zilnic, pentru a patra zi consecutiv. Numărul total de cazuri confirmate de coronavirus este acum de 4,89 milioane, iar numărul total de decese a crescut cu 235, la 97.198, potrivit autorității de sănătate publică a Institutului Robert Koch.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.11.2021, 09:40

Explozie de cazuri Covid în Germania. Peste 50.000 de noi infectări, a patra zi consecutivă cu bilanț record
Explozie de cazuri Covid în Germania. Peste 50.000 de noi infectări, a patra zi consecutivă cu bilanț record - Profimedia Images

Institutul a raportat și o creștere a ratei de incidență pe ultimele șapte zile (numărul de persoane la 100.000 care au fost infectate în ultima săptămână) la 249 de la 232, cât era miercuri.

Cele trei partide germane aflate în discuții pentru a forma un guvern de coaliție până la începutul lunii decembrie au convenit să nu prelungească starea de urgență la nivel național, în pofida unui al patrulea val de infecții, scrie Reuters.

În schimb, acestea au prezentat luni un proiect de lege care să modifice legislația existentă pentru a permite ca măsuri precum măștile obligatorii și distanțarea socială în spațiile publice să continue să fie aplicate până în luna martie a anului viitor.

Proiectul de lege urmează să fie prezentat joi Camerei inferioare a parlamentului Bundestag și să fie votat într-o sesiune specială săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Explozie de cazuri Covid în Germania. Peste 50.000 de noi infectări, a patra zi consecutivă cu bilanț record