Antena Meniu Search
x

Explozie puternică, urmată de incendiu, în portul italian Crotone. Trei oameni au murit, proiectaţi de unda de şoc pe chei şi în apă

Incident cu trei morţi şi un rănit grav în portul Crotone din Sudul Italiei. O explozie s-a produs în sala motoarelor unui remorcher sub pavilion maltez care era ancorat în port pentru lucrări de mentenanţă. Membrii echipajului au fost surprinşi de deflagraţie, iar trei dintre ei, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani, au murit pe loc. Al patrulea membru al echipajului, cel care a scăpat cu viaţă, a fost internat în stare gravă la spitalul din Crotone.

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 14:13

Explozie puternică, urmată de incendiu, în portul italian Crotone
Explozie puternică, urmată de incendiu, în portul italian Crotone - Twitter

Trei persoane au murit şi o alta a fost gravă rănită într-o explozie, urmată de un incendiu, la un remorcher care se afla pe chei în portul Crotone, în sudul extrem al Italiei, au anunţat miercuri pompierii, potrivit AFP. "Intervenţie în desfăşurare la Crotone pentru un incendiu şi o explozie la un remorcher pe chei. Bilanţul este de trei morţi, un rănit transportat la spital şi o a cincea afectată rănită uşor", au precizat pompierii italieni pe Twitter.

Unda de şoc a aruncat victimele pe chei şi în mare

Conform ziarului local Il Crotone, citat de Agerpres, explozia s-a produs la un remorcher Asso care îşi oferea serviciile platformelor de extracţie de gaz situate în largul portului, situat în Calabria. Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de sudură la un container de la bordul navei, iar unda de şoc a proiectat pe chei două persoane, care şi-au pierdut viaţa, şi o treia în mare, conform sursei citate.

Chiar dacă remorcherul era ancorat într-o zonă periferică a portului, suflul exploziei a fost simţit în mai multe zone din oraș. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cine este vinovat de incident. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Explozie puternică, urmată de incendiu, în portul italian Crotone. Trei oameni au murit, proiectaţi de unda de şoc pe chei şi în apă