Antena Meniu Search
x

Explozii în estul Ucrainei. „Rusia vrea să lanseze al III-lea Război Mondial”

Situația din Ucraina este tot mai gravă. Astăzi au avut loc mai multe explozii în estul țării. Deflagraţiile s-au produs în Kramatorsk, unde o coloană de fum s-a ridică deasupra localităţii. În acest context, Rusia este acuzată că vrea să provoace "al treilea RĂZBOI MONDIAL".

 Presa rusă scrie că un elicopter s-ar fi prăbuşit pe aerodrom şi ar fi provocat deflagraţiile. Nu s-au înregistrat victime, dar incidentul nu face decât să sporească tensiunile în regiune.

Vasyl Krutov, șeful serviciului antiterorist din Ucraina, a declarat că elicopterul ar fi fost lovit cu un singur glonț, tras de un lunetist. "A lovit direct rezervorul de benzină și a avut loc o explozie", a spus acesta.

Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk acuză Rusia că vrea să provoace "al treilea RĂZBOI MONDIAL" și a îndemnat comunitatea internaţională "să se unească împotriva agresiunii ruseşti".

„Tentativele de agresiune ale armatei ruseşti asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Război Mondial, iar Rusia vrea să lanseze al treilea război mondial”, a declarat acesta într-o şedinţă de Guvern.

"Susţinerea pe care Rusia o acordă teroriştilor în Ucraina constituie o crimă internaţională, iar noi îndemnăm comunitatea internaţională să se unească împotriva agresiunii ruseşti", a mai spus premierul interimar ucrainean.

La rândul său, Vladimir Putin, a afirmat că Rusia are nevoie de noi sisteme antirachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Explozii în estul Ucrainei. „Rusia vrea să lanseze al III-lea Război Mondial”