Antena Meniu Search
x

Nu se opresc! Extremiştii din Statul Islamic au decapitat încă un ostatic

Era un simplu taximetrist britanic, care a strâns ajutoare pentru sirieni. Şi nu va fi ultima victimă, au promis jihadiştii. Un fost soldat american i-ar putea împărtăşi în curând soarta

Vezi și

Era un simplu taximetrist britanic, care a strâns ajutoare pentru sirieni. Şi nu va fi ultima victimă, au promis jihadiştii. Un fost soldat american i-ar putea împărtăşi în curând soarta

"Numele meu este Alan Henning. Din cauza deciziei Parlamentului nostru de a ataca Statul Islamic, eu, un simplu cetăţean britanic, voi plăti preţul acestei decizii". Acestea sunt ultimele clipe din viaţa lui Alan Henning. Îmbrăcat în uniformă portocalie, asemenea tuturor celorlalţi occidentali decapitaţi de jihadişti, stă în genunchi lângă călăul său.

Alan era un simplu taximetrist britanic, care şi-a riscat viaţa pentru a duce ajutoare în Siria. El a fost capturat în urmă cu zece luni, la doar o jumătate de oră după ce a păşit pe teritoriul sirian, alături cu un grup de voluntari. Ceilalţi, toţi musulmani, au fost eliberaţi. El, însă, nu a mai apucat să se bucure de libertate.

Decapitarea sa a venit la doar câteva zile după ce Marea Britanie a lansat primul atac aerian împotriva Statului Islamic. Gestul de-o cruzime fără margini a stârnit reacţii în întreaga lume.

Într-un apel cutremurător, făcut de pe patul de spital, tatăl jurnalistului britanic John Cantlie, ţinut în captivitate de către jihadişti de mai bine doi ani, le-a cerut extremiştilor să îi elibereze fiul. Grav bolnav, el mai are o singură dorinţă: să-şi vadă pentru ultima oară fiul.

Extremiştii au anunţat că următorul prizonier pe care-l vor decapita este un fost soldat american. Acesta a fost capturat în timp ce le ducea alimente refugiaţilor sirieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Nu se opresc! Extremiştii din Statul Islamic au decapitat încă un ostatic