Antena Meniu Search
x

Falimentul FTX: Sam Bankman-Fried va pleda nevinovat la acuzațiile că și-ar fi înșelat clienții cu miliarde de dolari

Sam Bankman-Fried este aşteptat marţi să pledeze nevinovat, marţi, faţă de acuzaţiile penale că a înşelat investitori şi a jefuit miliarde de dolari de la platforma sa de tranzacţionare a criptomonedelor FTX, aflată în faliment, potrivit unei surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters. Bankman-Fried este acuzat că a folosit ilegal depozitele clienţilor FTX pentru a-şi susţine fondul speculativ Alameda Research, pentru a cumpăra proprietăţi imobiliare şi pentru a face contribuţii politice de milioane de dolari, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 12:50

Sam Bankman-Fried
Falimentul FTX: Sam Bankman-Fried va pleda nevinovat la acuzațiile că și-ar fi înșelat clienții cu miliarde de dolari - Profimedia

El urmează să apară marţi, la ora 14.00. EST (ora 19:00 GMT), în faţa judecătorului de district american Lewis Kaplan, din Manhattan, pentru a depune o pledoarie. Un avocat al lui Bankman-Fried nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Nu este neobişnuit ca persoanele care sunt anchetate penal să pledeze iniţial nevinovat. Aceștia au posibilitatea ca în cursul proceselor judiciare să-şi schimbe pledoaria. Bankman-Fried a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 250 de milioane de dolari după extrădarea sa luna trecută din Bahamas, unde a locuit şi unde a avut sediul FTX. De la eliberare, Bankman-Fried a fost supus monitorizării electronice şi a fost obligat să locuiască cu părinţii săi, ambii profesori la Stanford Law School din California.

Absolventul Institutului de Tehnologie din Massachusetts va fi judecat penttru două acuzaţii de fraudă electronică şi şase acuzaţii de conspiraţie, inclusiv pentru spălarea de bani şi săvârşirea încălcării finanţării campaniei. El riscă până la 115 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Bankman-Fried a recunoscut că a făcut greşeli la conducerea FTX, dar a spus că nu crede că este răspunzător penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Falimentul FTX: Sam Bankman-Fried va pleda nevinovat la acuzațiile că și-ar fi înșelat clienții cu miliarde de dolari