Antena Meniu Search
x

Familia unui avocat care a murit din cauza unui cheag de sânge, după vaccinarea cu AstraZeneca, îndeamnă oamenii să facă vaccinul

Familia unui bărbat din Anglia care a murit din cauza unui cheag de sânge, apărut după vaccinarea cu AstraZeneca, îi îndeamnă pe oameni să continue să se vaccineze cu acest ser împotriva Covid-19, spunând că au încredere în știință.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.04.2021, 16:10

Neil Astles a murit din cauza unui cheag de sânge format după vaccinarea cu AstraZeneca
Neil Astles a murit din cauza unui cheag de sânge format după vaccinarea cu AstraZeneca - Facebook
  • Neil Astles, în vârstă de 59 de ani, a primit o doză de vaccin AstraZeneca pe 17 martie și a murit pe 4 aprilie, aproximativ trei săptămâni mai târziu. 

Neil Astles, în vârstă de 59 de ani, a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit prima doză de vaccin AstraZeneca.

Neil Astles a murit la aproximativ 3 săptămâni după prima doză de vaccin AstraZeneca

Sora sa, dr. Alison Astles, i-a încurajat pe oameni să accepte să fie vaccinați cu serul de la AstraZeneca pentru că eficacitatea sa împotriva coronavirusului depășește cu mult riscurile. Totodată, ea spus, într-un interviu acordat The Daily Telegraph, că fratele ei a fost doar „extraordinar de ghinionist”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Neil Astles, în vârstă de 59 de ani, a primit o doză unică de vaccin pe 17 martie și a murit pe 4 aprilie, aproximativ trei săptămâni mai târziu. 

Interviul cu dr. Astles a fost publicat la câteva ore după ce Autoritatea de Reglementare Europeană a anunțat că cheagurile de sânge potențial fatale pot fi un efect secundar extrem de rar al vaccinului AstraZeneca, iar oficialii britanici au cerut ca serul să fie retras de la utilizare pentru persoanele sub 30 de ani. 

”Fratele meu a fost extraordinar de ghinionist”

Alison Astles, farmacist și cercetător Universitatea din Huddersfield, a declarat că fratele ei a fost „extraordinar de ghinionist” și i-a îndemnat pe oameni să continue să facă vaccinul, dacă li se oferă ocazia.

"Avem încredere în proces, avem încredere în autoritatea de reglementare și, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat cu familia noastră, nu vrem ca oamenii să fie speriați. Acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem", a spus ea.

Astles a spus că fratele ei, avocat de profesie, a fost în general sănătos și în formă. La o săptămână după prima doză de vaccin, acesta a început să aibă unele simptome caracteristice cheagurilor de sânge, precum dureri de cap agravate și pierderea vederii în ochiul drept.

”Emoțional vorbind, am fost furioși”

Neil Astles a mers la urgență după ce simptomele s-au înrăutățit. După 10 zile de la agravare a simptomelor, Nail Astles a murit pe 4 aprilie, la aproape trei săptămâni de la primirea vaccinului.

„Au existat suspiciuni puternice încă de la început că este vorba de vaccinul Astra din cauza nivelurilor sale foarte scăzute de trombocite”, a spus ea. 

Ea a spus că „din punct de vedere emoțional”, familia era furioasă când și-a pierdut fratele, dar, din punct de vedere intelectual, „nu avem nimic în mintea noastră despre care să fim cu adevărat furioși. Fratele meu a fost extraordinar de ghinionist”.

„În ciuda a ceea ce s-a întâmplat cu familia noastră, credem cu tărie că toată lumea ar trebui să meargă pentru prima și a doua doză de vaccin AstraZeneca”, a declarat Astles pentru Telegraph. 

Simptomele apariției unor cheaguri de sânge

Dr. Astles a spus că diagnosticul fratelui ei a fost o „tromboză a sinusului cerebral și hemoragie subarahnoidă” cu „trombocite scăzute și d-dimer extraordinar de ridicat”.

Trombocitele scăzute alături de cheagurile de sânge cerebrale sunt unul dintre efectele secundare neobișnuite ale vaccinului AstraZeneca, a declarat miercuri Agenția Europeană pentru Medicamente.

Dacă cheagul este prins devreme, simptomele pot fi adesea tratate cu medicamente anti-coagulare.

Simptomele cheagurilor de sânge includ: dificultăți de respirație, dureri de cap severe și persistente, dureri persistente în abdomen și simptome neurologice, inclusiv vedere încețoșată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Familia unui avocat care a murit din cauza unui cheag de sânge, după vaccinarea cu AstraZeneca, îndeamnă oamenii să facă vaccinul