Antena Meniu Search
x

Foto Farmacistul care a distrus 500 de vaccinuri Moderna credea că cerul este un scut guvernamental și că Pământul e plat

Steven Brandenburg, farmacistul din Wisconsin, Statele Unite, care a distrus în mod intenționat 57 de flacoane de vaccin Moderna, le-a spus colegilor săi că cerul este "un scut guvernamental care împiedică oamenii să-l vadă pe Dumnezeu" și că Pământul este plat, informează Business Insider.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.02.2021, 08:31

farmacist
Steven Brandenburg - Associated Press
  • Adus în fața judecătorilor, bărbatul a pledat "vinovat" pe 26 ianuarie

Steven Brandenburg a fost arestat pe data de 31 decembrie 2020, după ce șeful său a descoperit că scosese 500 de vaccinuri Moderna din frigider, în mod intenționat, cu scopul de a le face inutilizabile.

O percheziție efectuată de agenții FBI, la mijlocul acestei luni, a scos la iveală faptul că farmacistul nu crede că virusul SARS-CoV-2 este real. Mai mult, acesta le-a mărturisit colegilor de la serviciu că vaccinul va afecta oamenii și va cauza infertilitate. Individul și-a dat și cu părerea despre microcipuri, pe care le bănuia a fi implantate în oameni prin intermediul serului.

"Era cam prins în teoriile conspirației"

Autoritățile federale au mai descoperit că teoriile conspirației nu se opresc doar la vaccin, scrie Business Insider.

"Era cam prins în teoriile conspirației", le-a spus agenților Sarah Sticker, tehnician la centrul medical. De altfel, femeia a fost cea care a găsit dozele de vaccin scoase din frigider, în toiul nopții, în a doua zi de Crăciun.

Conform sursei citate, care invocă documente din dosar, Steven Brandenburg mai credea că Pământul este plat, că Ziua Judecății va veni curând și, la fel de bizar, că "cerul este un scut pus de autorități pentru a preveni oamenii să-l vadă pe Dumnezeu".

Audiat de ofițeri, Brandenburg nu s-a sfiit să recunoască interesul pentru teoriile conspirației, precizând că a citit multe cărți pe aceste subiecte în ultimii șapte ani.

Pe 30 de decembrie, individul a mărturisit într-un email dat investigatorilor că el este cel care a scos flacoanele din frigider.

"Am facut-o pentru a lăsa vaccinurile la o temperatură neconformă, astfel încât să nu fie eficiente", a a explicat el, adăugând că vaccinul "le va face rău" celor injectați și că "le va altera ADN-ul".

Dacă va fi găsit vinovat, Steven Brandenburg ar putea sta până la nouă luni după gratii. Un nou termen în proces a fost stabilit pe 9 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Farmacistul care a distrus 500 de vaccinuri Moderna credea că cerul este un scut guvernamental și că Pământul e plat